Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Microsoft“ tapo pirmąja IT kompanija, dalyvausiančia marihuanos versle

Didžiausia pasaulyje programinės įrangos gamintoja „Microsoft“ tapo pirmąja tarp didžiųjų informacinių technologijų korporacijų, nusprendusi imtis legalaus verslo, susijusio su marihuana, praneša „The Washington Post“.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kompanija susitarė dėl bendradarbiavimo su startuoliu „Kind Financial“, kuris kuria programinę įrangą, leidžiančią kanapių augintojams sekti savo atsargas, sekti įstatyminius pakeitimus ir apdoroti transakcijas.

„Kind Financial“ tikisi, kad „Microsoft“ padės parduoti šią programinę įrangą vietos ir valstybinio lygio valdžios institucijoms, atsakingoms kanapių augintojų ir platintojų kontrolę bei užtikrinimą, kad jie laikosi atitinkamų įstatymų, skelbia „ABC News“.

Marihuana JAV yra uždrausta, tačiau beveik pusėje šalies valstijų jų galima vartoti medicininiais tikslais. Be to, Kolorado, Aliaskos, Oregono ir Vašingtono valstijose, o taip pat Kolumbijos apygardoje kanapių leidžiama vartoti rekreaciniais tikslais.

Prognozuojama, kad legalūs kanapių pardavimai JAV iki 2018 metų gali išaugti iki 8 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius