Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mokslininkams pavyko optiniu kabeliu informaciją persiųsti 400 Gbps sparta

Mokslininkai iš „Alcatel-Lucent‘s“ sugalvojo naują būdą perduoti informaciją optiniu kabeliu, taip padidinant spartą. Tai pasiekiama optiniu kabeliu siunčiant ne vieną bangą, kaip daroma dabar, tačiau dvi dvynes, kurios atkeliavusios į galutinį tašką yra sujungiamos į vieną.
Optinio kabelio gijos
Optinio kabelio gijos / 123rf nuotr.

Tokio informacijos perdavimo būdo privalumas – padidėjęs greitis ir nuotolis. Maždaug 13 tūkstančių kilometrų ilgio optiniu kabeliu informacija keliavo net 400 Gbps greičiu. Signalų poravimas taip pat išsprendžia vieną iš didžiausių problemų, nes nėra vadinamųjų informacijos „pakilimų“ ir „kritimų“.

Bemaž visiškas „pakilimų“ ir „kritimų“ anuliavimas pagerina signalo triukšmo santykį, o tai leidžia informacijai optiniu kabeliu keliauti be didesnių problemų didesnį kelią be papildomų įrenginių. Tai ir yra skirtumas nuo visų kitų bandymų, kuriuos anksčiau vykdė kiti mokslininkai.

Anksčiau laboratorijose yra pavykę pasiekti kur kas didesnį nei 400 Gbps greitį, tačiau apie įveiktą atstumą ir papildomą įrangą retai užsimenama. Parėjusiais metais „Verizon“ JAV pasiekė 21,7 Tbps greitį, tačiau kartu su NEC sukurtas tinklas tebuvo 1500 kilometrų ilgio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius