Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NASA rado kažką svarbaus – gali būti, kad tai yra gyvybei tinkama planeta

JAV kosmoso agentūra NASA trečiadienį, 20:00 val. Lietuvos laiku, surengs spaudos konferenciją, kurios metu pristatys „svarbų atradimą iš už Saulės sistemos ribų“ - daugelis internautų pagal tokį anonsą spėja, kad agentūra ketina paskelbti apie tai, jog atrado egzoplanetų, kuriose sąlygos yra galimai tinkamos gyvybei, rašo ibtimes.co.uk.
Kepler-186f planeta
Kepler-186f planeta / NASA iliustr.
Temos: 2 Egzoplaneta NASA

Pati agentūra oficialiame kvietime į spaudos konferenciją tiesiogiai neskelbia, ar kalba eis apie naujų egzoplanetų atradimą, tačiau iš kvietimo galima daryti tam tikras prielaidas.

„NASA surengs spaudos konferenciją 1 pm EST (6pm GMT) laiku vasario 22 dieną, trečiadienį – bus pristatyti nauji atradimai apie planetas, besisukančias ne apie Saulę, dar vadinamas egzoplanetomis“, - rašoma agentūros kvietime.

Kvietimą perskaičiusi astronomijos bendruomenė sukėlė nemenką bruzdesį socialiniuose tinkluose. Kol kas patikimiausiai atrodo spėjimas, kad agentūra paskelbs radusi planetą, kurioje sąlygos yra tinkamos gyvybei.

Kadangi NASA užsiėmė, kad kalba eis apie egzoplanetas, bent jau žinome, kad laikinai „iškeliausime“ už Saulės sistemos ribų. NASA jau kurį laiką analizavo dešimtis ne Saulės sistemos planetų.

Praėjusiais metais, gegužės mėnesį vykusioje spaudos konferencijoje NASA paskelbė, kad kosminiu teleskopu „Kepler“ buvo aptiktos 1284 naujos planetos, iš jų devynios sukasi savo žvaigždžių „gyvenamoje zonoje“.

Pirmoji Žemę primenanti planeta buvo Kepler-186f – jos paviršius yra kietas, dydis panašus į Žemės, o nuo savo žvaigždės ji sukasi tokiu atstumu, kad joje įmanomas skysto vandens egzistavimas.

Kaip stebėti spaudos konferenciją

Jeigu norite būti tarp pirmųjų, sužinojusiųjų, ką aptiko NASA, įsijunkite vaizdo grotuvą jų svetainėje trečiadienį, 20:00.

Konferencija bus transliuojama per NASA televiziją agentūros svetainėje, o „Twitter“ socialiniame tinkle, prirašius žymę #askNASA, bus galima uždavinėti klausimus konferencijoje dalyvausiantiems mokslininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius