Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NASA vaizdo įraše atkūrė „Huygens“ nusileidimą Titane

Prieš tai, kaip JAV kosmoso agentūros NASA zondas „Cassini“ užfiksavo pačius ryškiausius mūsų turimus Saturno vaizdus, jis atsikratė savo pakeleivio – modulio „Huygens“, kuris nusileido didžiausiame Saturno palydove Titane. Pats istorinis zondo nusileidimas įvyko 2005 metų birželio 14 dieną, tačiau tik praėjus 12 metų kosmoso agentūra vaizdo įraše atkūrė 2,5 val. trukusį nusileidimą.
„Huygens“ modulis atsiskiria nuo „Cassini“ zondo
„Huygens“ modulis atsiskiria nuo „Cassini“ zondo / Stopkadras

Vaizdo įrašo kūrime buvo panaudoti tikri „Huygens“ nufotografuoti vaizdai. Vaizdo įraše matoma, ką modulis matė nuo maždaug 10 km aukščio virš Titano paviršiaus – kalnais ir giliais tarpekliais išraižytą kosminio kūno paviršių, rašo engadget.com.

Dėl „Cassini“ ir „Huygens“ atlikto darbo dabar mes kur kas daugiau žinome apie Saturną ir jo sudėtingą palydovą, kuriame temperatūra gali kristi šimtais laipsnių žemiau vandens užšalimo temperatūros.

O „Huygens“ iki šių dienų yra vienintelis žmonių sukurtas aparatas, nusileidęs ant šio tolimo Saulės sistemos kūno paviršiaus. Tiesa, gali būti, kad po kurio laiko padėtis pasikeis: NASA turi ketinimų į Titaną išsiųsti ir povandeninį laivą, kuris ieškotų gyvybės požymių Titano skysto metano jūroje.

VIDEO: Titan Touchdown

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius