TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Naują 4G tinklą pristačiusi „Tele2“ Olandijoje pradeda kainų karą

Ketvirtadienį Olandijoje pradeda veikti pirmasis „Tele2“ mobilusis tinklas, kuriame duomenų perdavimui bus naudojamos tik bendrovės 4G (LTE) bazinės stotys, o nuo kitų metų planuojama 4G ryšiu teikti ir balso telefonijos paslaugas (VoLTE). „Tele2“ atstovai teigia, kad pradėjus teikti VoLTE tai bus pirmasis tokio tipo tinklas pasaulyje.
Vyras su mobiliuoju telefonu
Vyras su mobiliuoju telefonu (Asociatyvi nuotr.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pradėsime karą dėl duomenų Olandijos rinkoje“, – trečiadienį tinklo pristatymo renginyje Amsterdame žurnalistams sakė „Tele2“ vadovas Olandijoje Jeffas Doddsas.

Nuo šiol 5 proc. vartotojų Olandijos rinkoje turinti „Tele 2“ čia taikys itin agresyvią kainodarą

Pasak jo, nuo šiol 5 proc. vartotojų Olandijos rinkoje turinti „Tele2“ čia taikys itin agresyvią kainodarą – kaina už mėnesinius planus bus 15 – 30 proc. mažesnė nei konkurentų „T – Mobile“ ir „Verizon“, duomenų kiekiai didesni, o kad pritrauktų naujų vartotojų įmonė teiks subsidijas 4G telefonams.

Vis dėto net ir sumažinus kainas Olandijoje jos nebus mažesnės nei Lietuvoje – pavyzdžiui, gigabaitas duomenų ir 100 nemokamų minučių per mėnesį Olandijoje kainuos apie 10 eurų, o planas su neribotais duomenimis, pokalbiais ir žinutėmis – 35 eurus.

Iki šiol Olandijoje „Tele2“ veikė naudodama 2G ir 3G įrangą, kurią nuomavosi iš kito telekomunikacijų operatoriaus „T - Mobile“. Dabar, anot „Tele2“, Olandijoje 4G ryšio padengimas siekia 92 proc. šalies teritorijos, uždarose erdvėse – 65 procentai. Tose vietose, kur 4G ryšio dar nėra ar jis labai prastas, „Tele2“ toliau naudos iš konkurentų „T - Mobile“ nuomoją įrangą, o sustiprinus 4G ryšį nuomos žadama atsisakyti.

„Nuo 2016 m. pirmojo ketvirčio planuojame pradėti naudoti VoLTE technologiją. 4G ryšys telefonuose leis pasiekti didesnį duomenų perdavimo greitį ir geresnę skambučių kokybę“, – sakė „Tele2“ technologijų vadovas Olandijoje Francois Mairey'us.

Šiuo metu 4G ryšiu perduodami duomenys, o skambučiai vykdomi per 3G ar 2G technologijas.

Olandijoje taip pat veiks ir naujesnės kartos „Tele2“ LTE tinklas – LTE Advanced, kuris, anot „Tele2“, leis pasiekti iki 225 mb/s spartą. 4G ryšio paslaugos bus teikiamos 800 dažniu.

„Tele2“, kurios centrinė būstinė yra Švedijoje, veikia 9 šalyse. Lietuvoje įmonė sako 4G ryšiu padengusi 80 proc. šalies teritorijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius