Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nauja socialinių tinklų mada – „laidotuvių asmenukės“

Laidotuvių ir mirusių žmonių fotografavimas – įprastas dalykas nuo pat fotografijos atsiradimo, tačiau socialiniuose tinkluose platinamos asmenukės, kuriose nuotraukos autorius įsiamžina su mirusiu žmogumi – kažkas naujo ir makabriško.
Laidotuvių asmenukė
Laidotuvių asmenukė / Asmeninio archyvo nuotr.

Ir ši nauja mada jau spėjo tapti tokia rimta problema, kad su ja imta kovoti. Štai Kvebeko laidojimo paslaugų teikėjai svarsto, kaip išaiškinti žmonėms, kad socialiniame tinkle išplatinta asmenukė prie lavono kai kurių šeimų gali būti įvertinta kaip nepagarba mirusiajam, rašo cbc.ca.

Vis dažniau pasitaiko atvejų, kai asmenukę su mirusiuoju pasidaryti norintys žmonės telefoną slepia iki paskutinės akimirkos, o tuomet staiga išsitraukia įrenginį ir užfiksuoja kadrą

Kvebeko laidojimo paslaugų įmonių asociacijos vadovas Denisas Desrochersas tvirtina, kad laidotuvių fotografavimas nėra naujovė – naujovė yra nuotraukų platinimas socialiniame tinkle.

„Asmenukių policijos niekas nekurs“, – sakė D.Desrochersas, bet pridūrė, kad šios provincijos ritualinių paslaugų teikėjai jau svarsto, kaip priversti žmones suprasti, koks yra nederamas elgesys šarvojimo salėje.

„Daugelyje šarvojimo salių turime labai aiškias taisykles, susijusias su asmenukių ribojimu. Arba susirinkusiems pasakome, jog šeima nepageidauja, kad būtų daromos asmenukės su mirusiuoju“, – sakė D.Desrochersas.

Ritualinių paslaugų teikėjai tikina, kad, nepaisant pastangų riboti tokį elgesį, vis dažniau pasitaiko atvejų, kai asmenukę su mirusiuoju pasidaryti norintys žmonės telefoną slepia iki paskutinės akimirkos, o tuomet staiga išsitraukia įrenginį ir užfiksuoja kadrą. O vėliau tos nuotraukos pasklinda socialiniuose tinkluose.

D.Desrochersas pridūrė, kad laidotuvių fotografavimas apskritai nėra nepagarbus elgesys ir, kai kurių ekspertų manymu, gražios laidotuvių nuotraukos gali palengvinti gedėjimo procesą.

Tačiau nauja mada mirusiųjų atvaizdus platinti socialiniuose tinkluose gali neigiamai paveikti gedinčių šeimų psichologinę būseną ir jų prarasto šeimos nario garbę, tvirtina ritualinių paslaugų teikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius