-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja programavimo mokykla Estijoje šiemet kviečia mokytis ir Lietuvos gyventojus

Šiandien, vasario 1 d., prasideda paraiškų teikimas į tarptautinę, Estijoje įsikūrusią programavimo mokyklą „kood/Jõhvi“. Joje šiuo metu mokosi apie 200 studentų iš skirtingų šalių, šiemet pirmą kartą kviečiami prisijungti ir Lietuvos gyventojai, rašoma pranešime spaudai.
Programavimas
Programavimas / 123RF.com nuotr.

Mokykla išsiskiria moderniu ir inovatyviu požiūriu į informacinių technologijų (IT) mokymą. Atranka taip pat neįprasta – norintieji čia mokytis turi atlikti specialų testą mokyklos interneto svetainėje, o sėkmingiausiai pasirodę dalyviai bus pakviesti į antrą etapą – trijų savaičių programavimo stovyklą.

„kood/Jõhvi“ buvo įkurta kartu su sėkmingiausiomis Estijos įmonėmis, IT bendrovėmis ir startuoliais, tokiais kaip „Bolt“, „Wise“, „Microsoft“, SEB bankas ir pan. Jų tikslas – programavimo studijas pritaikyti prie 21 a. sąlygų ir metodų, sumažinti programinės įrangos kūrėjų trūkumą rinkoje ir padėti žmonėms iš kitų profesinių sričių atrasti naujų galimybių gyvenime.

Vienas mokyklos steigėjų, žinomas Estijos verslininkas, technologijų įmonės „Wise” vienas įkūrėjų Taavetas Hinrikusas sako, kad tik startavusi „kood/Jõhvi“ jau pranoko visus lūkesčius.

„Pirmoji studentų laida, mūsų partneriai ir rėmėjai mums parodė, kad mokykla iš tikrųjų yra gerokai svarbesnė nei įsivaizdavome pradžioje. Būtent todėl šiais metais norime priimti dar daugiau studentų, kad galėtume toliau skleisti naujus mokymosi būdus ir padėti žmonėms rasti kelią į IT pasaulį. Tai ateitis“, – sako T.Hinrikusas.

Į mokyklą gali stoti visi vyresni nei 18 metų Lietuvos gyventojai, turintys bazines anglų kalbos žinias. „kood/Jõhvi“ didelį dėmesį skiria specialistų perkvalifikavimui į IT sritį, studijos trunka dvejus metus ir yra nemokamos.

Viena mokyklos vadovių Karin Künnapas sako, kad IT specialistų trūkumas tampa globalia problema visame pasaulyje.

„kood/Jõhvi“ /„Kood/Jõhvi“ mokyklos gyvenimas
„kood/Jõhvi“ /„Kood/Jõhvi“ mokyklos gyvenimas

„Keli dalykai lemia „kood/Jõhvi“ ir jos studentų sėkmę. Tai ir dėmesys komandiniam darbui, ir bendruomenės kūrimas. Taip pat stengiamės mokyti savarankiškumo ir kaip efektyviai planuoti savo laiką ir užduotis, o įsisavinę šiuos dalykus ir baigę mokyklos programą, studentai gali jaustis ramūs dėl darbo galimybių vienoje iš mūsų partnerių įmonių”, – sako K.Künnapas.

Priėmimas į „kood/Jõhvi“ programavimo mokyklą susideda iš dviejų dalių. Pirmajame etape kandidatai turi įveikti jų problemų sprendimo įgūdžius, atmintį bei analitinį mąstymą vertinantį žaidimą. Norint atlikti šį testą, nereikia turėti programavimo žinių. Dalyvauti atrankoje galima nuo vasario 1 d., mokslai prasidės rugsėjį.

Geriausiai pasirodę kandidatai bus pakviesti į intensyvią trijų savaičių trukmės programavimo stovyklą, kuri vadinama atrankos sprintu. Iš viso bus trys atrankos sprintai: balandį, birželį ir liepą. Norint patekti į mokyklą, reikia sėkmingai įveikti vieną sprintą.

Po šių etapų praėjusiais metais prie mokyklos gretų prisijungusi Gunta Klava iš Latvijos sako, kad ją labiausiai žavi „kood/Jõhvi“ bendruomenė.

„Mokyklą pasirinkau, nes norėjau keliauti ir išmokti programuotii. Pradžioje buvo neramu, nes mano anglų kalbos žinios buvo minimalios, tačiau visi buvo labai draugiški ir man padėjo. Bendruomenė čia ypač stipri, vyksta daugybė įvairių renginių, susitikimų su mokyklos partneriais. Esu sužavėta ir nė akimirkos nepasigailėjau čia įstojusi“, – sako G.Klava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius