Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji „Huawei“ burtai sukūrė studiją ausyse: „FreeBuds 3“ – ausinės su smegenimis

Ar pamenate, kad telefono ausinės dar visai neseniai buvo tik laidų ritinėlis, kurį naudodamas stengiesi neišvynioti – susipainios ir teks visai išmesti. Tai buvo tiesiog pramoga galvosūkių mėgėjams – kas išpainios lgreičiau. Šiandien pakalbėkime apie naujausią „Huawei“ kūrinį, skirtą mūsų ausims – ausines „FreeBuds 3“. Čia tikrai jokie laidai nesusipins, o garsas paneigs fizikos nuostatas.
HUAWEI ausinės
HUAWEI ausinės / Gamintojo nuotr.

Kiek ausinių esate išpainioję?

Laidų painiava – dar ne viskas. Tarp skirtingų gamintojų buvo keletas skirtingų talpinimo į ausį būdų. Kažkas dėl stabilumo sugalvojo gumines detales, tačiau šios netrukus išmirkdavo ausų sieroje.

Garso kokybe gamintojai mažai rūpindavosi, nes vyravo nuostata, jog kokybiškam garsui reikia tūrio ir erdvės. Sakė – nieko nebus, tai fizika.

Panašiai kalbėta ir apie telefono kameras, kol „Huawei“ įrodė, jog apie fiziką išmanome tikrai ne viską. Ypač, kai tai susijungia su aukštosiomis technologijomis ir nežabota programuotojų fantazija.

Rodos, vienkartines laidines ausines iki šiol dalija transatlantinių skrydžių keleiviams. Perklausei kelis filmus, atskridai ir išmetei.

Melomanams ir audiofilams yra prigaminta fantastiškos kokybės didelių ausinių. Viskas būtų lyg ir gerai, tačiau su tokiomis nesportuosi. O jei tiesiog vaikščiosi, visi aplinkui matys, jog tavęs čia nėra – tu esi muzikos pasaulyje, nekalbins.

Kone vienintelis dalykas, kuris nuo seniausių laikų telefonų ausinėse yra visiškai pateisinamas – galimybė atsiliepti į skambučius vairuojant. Tik dabar tai tampa mažai aktualu, kai tokios sistemos tapo belaidėmis ir įsijungia kone kartu su pagalvojimu apie vairavimą. Ech, kaip bėga laikas.

Gamintojo nuotr./HUAWEI ausinės
Gamintojo nuotr./HUAWEI ausinės

Ausinės įgavo smegenis

Nauja ausinių era prasidėjo tuomet, kai laidų ryšulėlis dingo iš bendros pakuotės su mobiliuoju telefonu. Kodėl taip nutiko? Pasirodo, šis atributas nebūtinai yra kaip privalomas priedas – lyg omletas viešbučio pusryčių meniu. Ausinės gali būti vertos jas įsigyti atskirai.

Panašu, kad „Huawei“ savo srityje yra tikras ledlaužis. Štai jau nuo pavasario turime išskirtinio dizaino „Huawei FreeLace“ ausines. Gamintojas sako – tai skirta sportiškiems melomanams – klausau ir bėgioju. Penkias minutes pakrovei ir klausai muzikos keturias valandas. Titano garsiakalbiai, fantastika.

Išdailinta viešųjų ryšių kalba tampa beprasme prieš tai, ką šis Azijos tigras sukūrė dabar – pažvelkime į naujausias „Huawei FreeBuds 3“ ausines, kurias jau vadina intelektualiomis.

Tik neseniai Berlyne pristatytos ausinės yra pirmosios belaidės ausinės, kuriose yra integruotas „Kirin A1“ lustas. Tai reiškia, kad nuo šiol ausinės turi smegenis, o jų dydis yra 4,3 mm X 4,4 mm.

Šis lustas užtikrina sklandų ryšį su telefonu ir prisideda prie aukštos garso kokybės, geba išvalyti garsą nuo nereikalingo triukšmo. Beje, absoliuti naujiena – eliminuoja ir trukdantį išorinį triukšmą.

Viena svarbiausių naujovių šiose ausinėse – triukšmo filtras (noise cancellation). Tai aktyvi triukšmo slopinimo sistema. „Huawei“ tvirtina, kad ausinės automatiškai prisitaiko prie ausies kanalo formos, kad gerokai sumažintų triukšmą, kurią kelia aplinka. „FreeBuds 3“ ausinėse aiškiai girdėsite žodžius net ir labai triukšmingoje aplinkoje.

Dvigubas „Bluetooth 1“ kanalas – tai tie patikimi laidai, kurie niekada nesusipainios. Lustas šiuo kanalu užtikrina tikrą stereofoninį garsą, o paties signalo vėlavimas lieka praktiškai žmogaus ausiai nesuvokiamas.

Gamintojo nuotr./HUAWEI FreeBuds ausinės
Gamintojo nuotr./HUAWEI FreeBuds ausinės

Delfino forma – kai dizainas įsiklauso į gamtą

Pažiūrėti taip pat yra į ką. Suapvalintas krovimo dėklas patogiai telpa kišenėje, o pačios ausinės sukurtos taip, kad galite jas netikėtai užmiršti savo ausyse. Gal taip ir nenutiks, tačiau kelių valandų muzikos klausymas nevargins.

Apie dizainą gamintojas užsimena ne šiaip sau. Jis yra labai tiksliai apgalvotas, nes kiekviena smulkmena turi įtakos garso kokybei. Pasirodo, garsas šiame įrenginyje susidaro ertmėje, kuri primena tobulą delfino formą.

Ar „Huawei“ iš tiesų sugebėjo į mūsų ausį patalpinti visą aukštos klasės garso studiją? Kodėl gi ne – juk į kamerą sutalpino kone profesionalų fotoaparatą!

Sėkmingai išspręstas žemų garso dažnių klausimas. Būtent dėl žemo dažnio garsų visada buvo sakoma, kad ausinės niekada neatstos žymiai didesnių ir erdvesnių garsiakalbių. Turime sudėtingą bosinį vamzdį ausinėje. Dar sakote – fizika?

Pakrautos ausinės be perstojo gali groti keturias valandas. Tačiau su įkrovimo dėklu pakrovimo pakaks 20 valandų. Jei dar papildomai naudositės galimybe krauti ausines bevieliu būdu iš savo telefono, tai muzikos studijos garsai jūsų ausyse netils ištisą parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius