Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„No More Ransom“ padės nemokamai atgauti duomenis iš kibernetinių nusikaltėlių

Visą kompiuteriuose esančią informaciją užrakinančios „ransomware“ tipo kenkėjiškos programos yra vieni labiausiai šiurpą keliančių užkratų. Ligoninės, universitetai, valstybės institucijos ir krūva kitų organizacijų, nekabant apie paprastus vartotojus, jau tapo kibernetinių nusikaltėlių taikiniu, ir buvo priversti sumokėti išpirką, kad atgautų savo brangius duomenis.
Virusas telefone
Virusas telefone / 123rf nuotr.

Dabar IT bendrovės ir JAV pareigūnai programišiams nutarė smogti atgal. „Intel“, „Interpolas“, Olandijos pareigūnai ir „Kaspersky Lab“ žada sukurti tinklalapį „No More Ransom“ – portalą, kuriame būtų įrankis, galintis padėti pašalinti užkratą be mokesčių kibernetiniams nusikaltėliams.

Iš pirmo žvilgsnio NoMoreRansom.org atrodo tarsi „geriausios praktikos“ tinklalapis, vykdantis įprastinę prevencijos kontrolę; naudokite duomenų kopijas, atidarykite prie laiškų prisegtas bylas tik iš pažįstamų, naudokite antivirusinę įrangą ir t.t., tačiau jame taip pat yra ir „ransomware“ tipo kenkėjiškų programų aptikimo ir dešifravimo įrankiai.

Vartotojai į tinklalapį gali įkelti užrakintus duomenis ir pasižiūrėti, kokio tipo užkratu jie apkrėsti, o tuomet galima patikrinti, ar duomenis pavyks atrakinti vienu iš daugiau nei 160 tūkst. dešifravimo raktų.

Šio tinklalapio pirminis tikslas yra ne padėti vartotojams atsistoti atgal ant kojų, o sumažinti nusikaltėlių iš kibernetinių išpuolių gaunamą uždarbį.

Tai skatina pogrindinę ekonomiką ir į kibernetinių nusikaltėlių gretas įtraukia vis daugiau žmonių.

Jei manote, kad jūsų kompiuteris gali būti apkrėstas „ransomware“ tipo kenkėjiška programa, galite pasitikrinti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius