Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Numatomas didžiulis „Apple iPhone X“ deficitas

Užsienio žiniasklaidoje plinta pranešimai, kad pirmojoje „Apple iPhone X“ siuntoje bus gerokai mažiau telefonų, nei tikėtasi iš anksto. Kinijos naujienų šaltinis „Xinhuanet.com“ teigia, kad telefonus surenkanti įmonė „Foxconn“ jau išsiuntė pirmąją „iPhone X“ siuntą į Nyderlandus ir Jungtinius Arabų Emyratus, tačiau iš viso šioje siuntoje tebuvo 46 500 įrenginių, rašo „Ars Technica“.
„iPhone X“ pristatymas
„iPhone X“ pristatymas / „Scanpix“/AP nuotr.

Pirmoji „iPhone X“ siunta savo dydžiu gerokai atsilieka nuo ankstesnių „iPhone“ modelių, o kai kurių su situacija susipažinusių ekspertų žiniomis, taip gali būti dėl naujos šio telefono „TrueDepth“ kameros. Ši kamera atsakinga už kai kurias naujas „iPhone X“ funkcijas – veido atpažinimo, animodžių ir panašiai. „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo teigia, kad „TrueDepth“ kameros struktūra yra gerokai sudėtingesnė nei įprastinės, todėl „Foxconn“ susiduria su sunkumais didinant „iPhone X“ gamybos apimtis. „Nikkei Asian Review“ svarsto, kad didžiausi gamybos iššūkiai gali būti susiję su taškų projektoriumi – „TrueDepth“ kameros komponentu, kuris lazeriniu būdu projektuoja 30 tūkst. taškų ant objekto ir pagal juos sudaro vaizdo „gylio“ žemėlapį.

Skelbiama, kad „Foxconn“ padidino „iPhone X“ gamybos apimtis iki 400 tūkst. vienetų per savaitę – tai yra didelis šuolis lyginant su ankstesniuose vertinimuose pateiktu 100 tūkst. venetų per savaitę skaičiumi. Tačiau net ir toks skaičius neužtikrina, kad „Foxconn“ sugebės patenkinti naujųjų įrenginių paklausą. „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ prekyba vyksta ganėtinai kukliai – veikiausiai taip yra dėl to, kad didelė dalis pirkėjų laukia kur kas įdomiau atrodančio ir veikiančio „iPhone X“.

Analitikai dėl gamybos sunkumų buvo priversti sumažinti „iPhone X“ siuntų prognozes. Kol kas numatoma, kad iki metų pabaigos gamyklos patalpas paliks 30–35 mln. įrenginių. Numatoma, kad vartotojų, pageidaujančių įsigyti šiuos telefonus, bus kur kas daugiau, todėl net ir iš anksto užsisakiusieji šiuos įrenginius jų galimai sulauks tik 2018 metais. Išankstiniai užsakymai bus priimami nuo spalio 27 d., pirkėjus įrenginiai pasieks nuo lapkričio 3 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius