-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Baltųjų lokių sostinėje nebelieka lokių. Kokia ateitis laukia?

Ši istorija nėra dar vienas pasakojimas apie Hadsono įlankos baltųjų lokių gelbėjimą. Tam jau per vėlu. Tai pasakojimas apie galimą mažo miestelio, save vadinančio pasaulio baltųjų lokių sostine, ateitį.
Baltieji lokiai
Baltieji lokiai / „The New York Times“/Damon Winter nuotr.

Čerčilyje, atokiame miestelyje pietiniame Arkties pakraštyje, klimato kaita nėra dar tik potencialus pavojus. Pasaulinis atšilimas diktuoja šios gyvenvietės žmonių kasdienybę.

Ji – tai ir sulūžę kanalizacijos vamzdžiai, ir aukštesni medžiai, ir ilgesnės vasaros, ir didesnės sniego audros bei briedžiai, besiganantys ten, kur anksčiau gyveno šiaurės elniai. O garsiausiai dabar skamba būgštavimai, kad čia daugiau nebeatvyks amerikiečiai.

Vis dėlto Čerčilyje nuotaika stebėtinai giedra. Net jei žmonės ne itin džiaugiasi klimato kaita, daugelis domisi galimybėmis, kurių pasaulinis atšilimas gali suteikti šiam šalto klimato kampeliui.

Baltiesiems lokiams nelinksma, tačiau žmonės svajoja čia pastatyti jūrinį miestą.

Tirpstant jūros ledui, ilgametis Čerčilio meras Michaelas Spence'as teigia, kad jo miesto ateitis yra tapti vartai į Kanados vakarinėse lygumose užaugintų grūdų ir mineralų, kurie bus išgaunami iš tirpstančio ledo atidengtų plotų, išteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius