-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Omnitel“ 4G tinkle įdiegė VoLTE technologiją

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje įdiegė balso perdavimo technologiją VoLTE (angl. k. „Voice over LTE“) savo 4G tinkle. Ši technologija užtikrina aukštą duomenų perdavimo spartą, kuri nemažėja vienu metu kalbant ir naršant internete. Ji taip pat pagerina pokalbio kokybę ir pagreitina skambučio sujungimą.
„Omnitel“ 4G tinkle įdiegė VoLTE technologiją
„Omnitel“ 4G tinkle įdiegė VoLTE technologiją / Omnitel iliustr.

„Omnitel“ naudojama VoLTE technologija yra diegiama debesijos pagrindu veikiančioje IMS (angl. k. „IP Multimedia Subsystem“) platformoje, ji apjungia mobiliojo ir fiksuotojo ryšio technologijas.

„VoLTE yra naujos kartos telekomunikacijų balso paslaugų pagrindas. Su šia technologija klientams pastebimai pagerėja patirtis naudojantis mobiliuoju ryšiu – skambučio metu galima toliau naršyti 4G tinkle, balsas girdisi daug aiškiau ir natūraliau, auga balso paslaugos patikimumas. Be to, VoLTE dėka žymiai efektyviau išnaudojami radijo dažniai, kurie yra brangiausias ir labiausiai ribotas mobiliųjų technologijų išteklius“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Jis atkreipia dėmesį, kad naujoji IMS platforma leidžia apjungti tiek mobilaus, tiek fiksuotojo ryšio paslaugas. Dėl to mažėja takoskyra tarp LTE ir Wi-Fi technologijų, o klientams tai suteiks papildomo patogumo nesukant galvos, kokią ryšio technologiją naudoja jų įrenginys.

VoLTE technologija jau veikia „Omnitel“ 4G mobiliojo ryšio tinkle, tačiau kol kas išmaniųjų telefonų gamintojai dar nėra įjungę šios paslaugos savo įrenginiuose. Tam, kad VoLTE pradėtų veikti Lietuvoje 4G palaikančiuose telefonuose, reikia sulaukti šių įrenginių programinės įrangos atnaujinimų ir perkelti dabar veikiančias papildomas paslaugas į IMS platformą.

Dabar VoLTE technologija gali veikti tik 4G ryšio tinkle tarp ją palaikančių įrenginių, kuriems yra įjungta ši funkcija. Skambinant į ar iš VoLTE nepalaikančio įrenginio, balsas bus perduodamas įprastu būdu –3G arba 2G tinklais.

Šių metų vasarį „Omnitel“ pirmoji Baltijos šalyse ir viena pirmųjų pasaulyje žengė žingsnį ateities kartos mobiliojo 5G ryšio link ir įdiegė naujausią mobiliojo ryšio technologiją – 4.5G. Realiai veikiančiame tinkle buvo pasiekta didesnė nei 750 Mb/s duomenų atsisiuntimo sparta.

2014 metais „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje komerciniam naudojimui įjungė 4G+ ryšį, leidžiantį pasiekti iki 200 Mb/s spartą, o nuo 2015 metų Lietuvoje veikia ir „Omnitel“ 4G++ ryšys, užtikrinantis iki 330 Mb/s duomenų atsisiuntimo spartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius