Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 17

Paėmiau interviu iš dirbtinio intelekto: atsakė, ar ketina užvaldyti žmoniją

„Išnykimo rizikos dėl dirbtinio intelekto mažinimas turėtų būti pasaulinis prioritetas“, – teigiama laiške visuomenei, kurį pasirašė šimtai technologijų sektoriaus lyderių. Panašu, kad pastarąjį pusmetį apie dirbtinį intelektą (DI), jo galimybes, grėsmes ir reguliacinių priemonių poreikį kalba visi. Bet ar kas nors paklausė pačio dirbtinio intelekto, ar jis planuoja užvaldyti pasaulį?
Robotas
Robotas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nuo pat „ChatGPT“ dirbtinio intelekto modelio viešo pasirodymo 2022 m. lapkričio mėnesį didžioji mano rašomų straipsnių dalis sukosi apie dirbtinį intelektą.

Bendravau su lietuviais, kurie savo darbe šį modelį naudoja slapčia, naudodamasi „ChatGPT“ bandžiau sukurti verslo planą nuo nulio ir tikrinau, ar sistema 15min žinių patikrinimo testus gali išspręsti geriau už mūsų skaitytojus. Galiausiai kalbinau ekspertus, siekdama suprasti, ar DI atims darbus iš kūrybininkų, kokią įtaką padarys švietimo sistemai ir ar pakeis mūsų taip pamiltą „Google“ internetinę paiešką.

Tačiau galiausiai supratau, kad nė karto nebandžiau „pasikalbėti“ su dirbtiniu intelektu (išskyrus lakoniškų užklausų pateikimą ir žinių testavimą).

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Anne Rice romane reporteris ėmė interviu iš vampyro Louiso de Pointe du Laco. Kadangi laimė sutikti vampyro man nenusišypsojo, interviu nusprendžiau paimti iš dirbtinio intelekto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius