Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pamatykite, kaip ukrainiečių kariai pagrobia patobulintą rusų tanką

Naktiniame vaizdo įraše, kuriuo X socialiniame tinkle pasidalijo Ukrainos 12-oji Azovo šturmo brigada, matyti, kaip kariai po mūšio prieina prie rusų tanko ir nuvažiuoja. Brigada teigia, kad tai jos kariai perėmė rusų tanką T-72B3M ir parsigabeno jį į savo pusę, rašo „Business Insider“.
Pavogtas tankas
Pavogtas tankas / X socialinis tinklas/12-oji Azovo šturmo brigada

Paviešintoje filmuotoje medžiagoje matyti per laukus važiuojanti rusų transporto priemonių kolona, į kurią pataiko ukrainiečių bepiločiai lėktuvai. Kaip rašo „Business Insider“, atrodo, kad tankas T-72B3M buvo tos kolonos dalis.

Brigada taip pat pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje matyti šalia tanko stovintys kariai – kaip atrodo iš vaizdo įrašo, jau po tanko paėmimo. Ukrainiečiai teigė, kad tankas buvo paimtas netoli Terny kaimo Ukrainos rytinėje Donecko srityje.

Ukrainos kariuomenė sakė, kad brigada perėmė tanką T-72B3M, kuris pirmą kartą buvo panaudotas 2017 m. Pasak kariuomenės, transporto priemonė buvo patobulinta „kelių elektroninės kovos sistemų deriniu“, skirtu apsaugoti ją nuo Ukrainos bepiločių orlaivių.

Tačiau Ukraina teigia, kad Ukrainos 60-osios mechanizuotosios brigados dronų operatoriai vis tiek galėjo smogti tankui naudodami droną „su iš anksto nustatyta autonominio nukreipimo sistema“.

„Užgrobtas tankas dabar tarnauja Ukrainos gynybai ir padeda kariuomenei naikinti užpuolikus“, – priduriama pranešime.

12-oji Azovo šturmo brigada teigė, kad kartu su kitomis Ukrainos brigadomis turėjo žvalgybinės informacijos, kad juda rusų šarvuočių kolona. Pasak brigados, žuvo 50 rusų karių, o kiti pabėgo ir paliko savo įrangą.

Užgrobtas tankas dabar tarnauja Ukrainos gynybai ir padeda kariuomenei naikinti užpuolikus.

Socialinio tinklo įraše teigiama, kad Rusija prarado 11 įrangos vienetų, tačiau nedetalizuojama, kokia tai buvo įranga.

„Žvalgyba pastebėjo šarvuotą rusų grupę. Ji judėjo link gynybos pajėgų pozicijų Kreminnos sektoriuje. Priešų koloną sunaikino 12-osios „Azov“ brigados ir 95-osios oro atakos brigados kariai. Priešų kariai ir transporto priemonių įgulos pabėgo, palikę savo techniką.

Vėliau „Azov“ kariai iš mūšio lauko atgavo apgadintą rusų tanką“, – rašoma socialinio tinklo įraše.

Kiek tankų prarado Rusija

Ekspertai teigia, kad Rusija per konfliktą prarado kur kas daugiau tankų nei Ukraina.

Tarptautinis strateginių studijų institutas vasario mėn. teigė, kad Rusija nuo 2022 m. vasario mėnesio Ukrainoje prarado daugiau kaip 3 tūkstančius transporto priemonių.

Tačiau jis teigė, kad Rusija greičiausiai sugebės išlaikyti savo atsargas dvejus ar trejus metus, ištraukdama senus tankus iš saugyklų ir gamindama naujus.

Ukrainos kariai taip pat naudojasi Rusijos karių paliktais tankais. Pavyzdžiui, Ukrainos kariai pernai mūšyje dėl rytinio Bachmuto miesto naudojo iš elitinio Rusijos šarvuočių dalinio perimtus tankus T-80.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius