-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 19 /13:37

Panašu, kad „DarniPora.lt“ taip pat prarado itin jautrius 400 tūkst. vartotojų duomenis

Interneto forumas „Raid Forums“, šią savaitę paviešinęs žinią apie tai, jog nutekėjo bent dviejų lietuviškų įmonių vartotojų duomenų bazės, nesiliauja stebinti: internautai šioje svetainėje rado ir trečią užuominą apie tikėtiną duomenų bazės nutekėjimą – šįkart iš svetainės „DarniPora.lt“.
Internetinė pažinčių svetainė „Darnipora.lt“
Internetinė pažinčių svetainė „Darnipora.lt“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tiesa, informacija apie šios duomenų bazės nutekėjimą forume pasirodė ne šią savaitę, o dar praėjusių metų rugpjūtį, bet iki šiol buvo nepastebėta.

Nurodoma, kad duomenų bazė yra 2016 metų. Jos pardavimo kaina viešai neskelbiama. Taip pat nėra žinoma, ar kas nors tą duomenų bazę įsigijo ir panaudojo nusikalstamai veiklai vykdyti.

Pažinčių svetainės duomenų bazėje, panašu, buvo saugomi ganėtinai jautrūs duomenys: vartotojų vardai, elektroninio pašto adresai, telefono numeriai, lytis, ieškomo partnerio lytis, šifruoti paskyros slaptažodžiai, užimtumo tipas, ūgis, kūno sudėjimas, išsilavinimas, šeiminė padėtis, religinė priklausomybė, vaikų skaičius ir panašiai. Duomenų laukelius, kuriuos vartotojai buvo skatinami užpildyti šioje svetainėje, galima peržiūrėti šioje iliustracijoje:

raidforums.com iliustr./Svetainės „DarniPora.lt“ naudotojo profilio duomenų laukeliai
raidforums.com iliustr./Svetainės „DarniPora.lt“ naudotojo profilio duomenų laukeliai

Maža to, šioje duomenų bazėje išsaugota informacija ne tik apie esamus pažinčių svetainės naudotojus, bet ir apie archyvuotus ar ištrintus vartotojus.

„DarniPora.lt“ atstovai patvirtino, kad įsilaužimas į jų svetainę buvo. „Ši situacija mums žinoma. Informacija patalpinta 2020 met rugpjuti, tačiau įsilaužta buvo prieš penkerius metus, 2016-aisiais. Po šio įvykio visi musu nariai turejo pasikeisti savo slaptažodžius. Nuo 2018 metų “Darnipora.lt„ svetainė buvo atnaujinta, taip pat įdiegta daug kitų papildomų saugumo mechanizmų, nariai vel turejo atsinaujinti savo slaptažodžius – nuo to laiko įsilaužimų nebuvo“, – elektroniniu paštu teigė svetainės atstovė Eglė. Įmonės direktorės Aušros Višniauskaitės telefonas bandymo susisiekti metu buvo ne ryšio zonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius