-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbtas blogiausių pasaulyje slaptažodžių sąrašas

„Slaptažodis – kaip apatiniai, jį reikia keisti kiekvieną dieną“, – skaitmeninio pasaulio vartotojams primena IT specialistai. Tačiau dalis pasauliečių jų ne tik apskritai niekuomet nekeičia, bet ir naudoja pačius blogiausius, kuriuos net ir nepatyrusiam programišiui atspėti gali būti vieni juokai. Saugos bendrovė „SplashData“, kaip ir kasmet, pateikia blogiausių slaptažodžių sąrašą.
Virtualus šnipinėjimas
Virtualus šnipinėjimas / Flickr.com/robbie73 nuotr.

Pats blogiausias slaptažodis, pasak „SplashData“, yra „123456“. Dešimtuke taip pat yra ir skaičių kombinacijos „12345“, „12345678“, „123456789“ ir „1234“.

„SplashData“ gamina slaptažodžių valdymo programinę įrangą, tačiau sako, kad duomenys apie blogiausius slaptažodžius gauti visai ne iš ten, o iš 3,3 mln. pernai nutekintų slaptažodžių.

Dešimtuke, be numerių, taip pat yra tokie dariniai kaip „password“ (slaptažodis), „qwerty“ (penkios iš eilės einančios klaviatūros raidės) , „baseball“ (beisbolas), „dragon“ (drakonas).

Toliau blogiausiųjų slaptažodžių sąraše atsiduria mėgstamiausi sporto klubai, gimimo datos ir vaikų vardai.

Saugos specialistai pataria vengti tuos pačius slaptažodžius naudoti skirtinguose tinklalapiuose, nes sužinoję vieną slaptažodį kibernetiniai nusikaltėliai gali jį panaudoti ir kitose paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius