Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Praneša apie Rusijos mokesčių sistemos kibernetinę ataką: „Poveikis bus didelis“

Ketvirtą dieną Rusija stengiasi atkurti Federalinės mokesčių sistemos serverius po kibernetinės atakos. Ukrainos žvalgybos duomenimis, ataka paralyžiuos Federalinę mokesčių tarnybą mažiausiai mėnesiui, o gal ir ilgiau, skelbia „Defence Express“.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / Asociatyvi nuotr.

Skelbiama, kad atakos metu į mokesčių tarnybos serverius buvo infiltruota kenkėjiška programinė įranga, kuri iš esmės sunaikina visą duomenų bazę ir jos atsargines kopijas, todėl visiškas atkūrimas tapo neįmanomas.

Anot portalo, vienas iš pagrindinių taikinių buvo Rusijos IT bendrovė „Office.ed-it.ru“, atsakinga už Federalinės mokesčių tarnybos infrastruktūros priežiūrą. Dėl šios atakos nutrūko ryšys tarp centrinės įstaigos Maskvoje, 2300 regioninių skyrių ir net laikinai okupuoto Krymo, todėl sutrikdyta visa sistema.

„Dėl dviejų kibernetinių atakų visiškai sunaikinti konfigūracijos failai“, – pareiškė Ukrainos gynybos žvalgyba, pabrėždama žalos dydį. Tai reiškia, kad visiškai sunaikinta mokesčių duomenų bazė ir jos atsarginės kopijos.

Nurodoma, kad poveikis Rusijos ekonomikai bus didelis, nes įmonėms kils sunkumų deklaruojant mokesčius, o vyriausybei bus trukdoma surinkti svarbias pajamas.

Vis dėlto Rusijos pusė šią informaciją neigia.

„Visos Rusijos federalinės mokesčių tarnybos, oficiali interneto svetainė ir kiti komunikacijos kanalai tiek su kitomis tarnybomis, tiek su mokesčių mokėtojais veikia įprastai. Paskleista informacija neatitinka tikrovės“, – teigiama Federalinės mokesčių tarnybos komentare leidiniui „Komersant“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius