Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro Žemę praskries asteroidas, dvigubai didesnis už Vilniaus TV bokštą

Pasak NASA, ketvirtadienį (balandžio 28 d.) pro Žemę praskries milžiniškas „potencialiai pavojingas“ asteroidas, kuris gali būti dvigubai didesnis už Vilniaus televizijos bokštą.
Asteroidas
Asteroidas / 123RF.com nuotr.

Apskaičiuota, kad asteroido 418135 (2008 AG33) skersmuo yra 350-780 metrų, o į Žemės orbitą jis įskries milžinišku 37 400 km/val greičiu. Laimei, tikimasi, kad asteroidas pralėks pro mūsų planetą be jokio susidūrimo pavojaus.

Artimiausiame taške asteroidas priartės prie Žemės maždaug per 3,2 mln. km atstumą – tai yra maždaug aštuonis kartus daugiau nei vidutinis atstumas tarp Žemės ir Mėnulio.

NASA bet kokį kosminį objektą, kuris priartėja prie Žemės arčiau kaip 193 mln. km atstumu, vadina „arti Žemės esančiu objektu“, o bet kokį greitai judantį objektą, esantį arčiau kaip 7,5 mln. km – „potencialiai pavojingu“. Pažymėję objektus, astronomai atidžiai juos stebi, ieškodami bet kokių nukrypimų nuo numatytos trajektorijos, dėl kurių jie galėtų susidurti su Žeme.

Pasak NASA Artimųjų Žemės objektų tyrimų centro (CNEOS), ateinantį asteroidą pirmą kartą 2008 m. sausio 12 d. aptiko asteroidų tyrėjai iš Arizonos, o paskutinį kartą jis pro Žemę praskriejo 2015 m. kovo 1 d.

Asteroidas praskrenda pro mūsų planetą maždaug kas septynerius metus, tad kitas artimas praskriejimas numatomas 2029 m. gegužės 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius