Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Programavimo mokyklos: kurią baigę uždirba daugiausiai?

Sparčiai besikeičiančioje šiandienos darbo rinkoje informacinių technologijų (IT) sektoriaus trauka išlieka didžiulė. Vis daugiau vadybininkų, inžinierių ar net humanitarinių mokslų atstovų lankydami programavimo ar duomenų analizės kursus tikisi įšokti į ateities traukinį: išmokti paklausių įgūdžių, apsidrausti nuo dirbtinio intelekto (DI) keliamų grėsmių darbo rinkai ar gauti didesnį atlyginimą.
„Turing College“
Programavimo mokyklos: kurią baigę uždirba daugiausiai? / Partnerio nuotr.

Šių metų sausio mėn. Užimtumo tarnybos duomenimis, pastarojo tikslo siekti geriausiai sekasi baigusiems „Turing College“. Praėjus 6 mėn. po studijų baigimo, „Turing College“ absolventai Vilniaus apskrityje vidutiniškai uždirba 493 eurų per mėn. daugiau, nei asmenys, baigę „Vilnius Coding School“ (UAB „Programavimo mokykla“), 1106 eurų daugiau nei baigę „CodeAcademy“ (UAB „Programuok“) ir net 1285 eurų daugiau nei baigę „Baltic Institute of Technology“ (UAB „Baltijos technologijų institutas“) kursus.“

Beje, „Turing College“ kursai įtraukti į Užimtumo tarnybos finansuojamų programų sąrašą. Tai reiškia, kad ir bedarbiai, ir dirbantys Lietuvos gyventojai gali čia mokytis nemokamai, o įgytus skaitmeninius įgūdžius panaudoti visapusiškai turtingesnei ateičiai susikurti.

Ne visi programavimo kursai duoda rezultatų

Pastaraisiais metais Lietuvoje įsikūrė nemažai programavimo mokyklų, o vien per 2023 m. jų kursus pasirinko beveik 3,5 tūkst. asmenų. Tačiau ar visos jos siūlo vienodą mokymo kokybę?

„Turing College“ įkūrėme su tikslu kurti aukščiausios kokybės mokymo programas, kurios padėtų žmonėms tapti geriausiais specialistais rinkoje.

Pasak „Turing College“ bendraįkūrėjo ir vadovo Luko Kaminskio, kiti programavimo kursai neretai studentus vilioja tūkstantiniais atlyginimais ir kitais nerealistiškais rezultatais per labai trumpą laiką. „ „Turing College“ įkūrėme su tikslu kurti aukščiausios kokybės mokymo programas, kurios padėtų žmonėms tapti geriausiais specialistais rinkoje. Ir mes neslepiame, kad tam, kaip ir visiems reikšmingiems pasiekimams, reikia pastangų,“ teigia L. Kaminskis. „Dėl griežtų atrankos kriterijų pas mus patenka tik 1 iš 10 norinčiųjų. Visų programų atrankos metu mes tikriname kandidatų motyvaciją, anglų kalbos žinias, analitinį mąstymą, gebėjimą dirbti komandoje ir tam tikras asmenybės savybes, kurios yra svarbios IT industrijoje“.

2023 m. „Turing College“ pirmasis Baltijos šalyse įgijo akredituoto virtualaus koledžo statusą. Unikalų požiūrį į mokymą įkvėpė „Agile“ metodika, naudojama „Google“, „Apple“, „Meta“ ir kitų sėkmingų įmonių. Čia studentai mokosi trumpais intensyviais sprintais, kurių tikslas – tikroviškai atkartoti darbo IT srityje aplinką.

„Mes siekiame, kad mūsų absolventai būtų pasiruošę ne tik šiandienos, bet ir ateities techniniams poreikiams. Tad mūsų mokymo programa nuolat vystoma, o individualus dėmesys kiekvienam studentui padeda jiems ne tik įgyti žinių, bet ir išties pasiruošti darbo rinkai bei vis besikeičiančiam technologijų pasauliui,“ teigia „Turing College“ edukacijos vadovas Giedrius Žebrauskas.

Praktinių žinių „Turing College“ studentams įgyti padeda itin stipri edukacijos komanda. Dalis jos narių baigė mokslus Stanfordo, Kembridžo ir Oksfordo universitetuose, o dalis turi darbo patirties „Google“, „Meta“, „Amazon“, „PayPal“, „IBM“ ir kitose pasaulinio garso įmonėse.

Kodėl „Turing College“ absolventai uždirba daugiau?

„Turing College“ programos daug intensyvesnės nei įprasta Lietuvoje – paruošti naują specialistą dažniausiai trunka 5-12 mėnesių. Tačiau įdėtas darbas atsiperka baigus studijas.

„Mūsų studentai kursus baigia turėdami ir plačių teorinių žinių, ir daug praktinės patirties, kuri padeda sklandžiai įsilieti į darbo rinką. Neretai po persikvalifikavimo jie iš karto gali dirbti vidutinės grandies specialistais ir nešti darbovietei tiesioginę naudą,“ pasakoja „Turing College“ bendrąįkūrėjas ir verslo plėtros vadovas Benas Šidlauskas.

Dėl šios priežasties „Turing College“ absolventus mielai samdo garsios, sėkmingos įmonės, tokiu būdu sutaupančios daug laiko ir pastangų jaunų darbuotojų mokymui. „Turing College“ paruoštus specialistus yra priėmę dirbti daugiau nei 60 įmonių, tarp jų „Vinted“, „Wise“, „Nord Security“, „Hitachi“, „Hostinger“, „Kilo Health“, „Western Union“, ir „Danske Bank“. Net 98 proc. studentų, baigusių pilną karjeros programą, įsidarbina IT srityje per šešis mėnesius nuo studijų pabaigos.

Nors „Turing College“ orientuotas į IT specialistų paruošimą ir dauguma absolventų įsidarbina technologijų įmonėse, pasitaiko ir verslo sėkmės istorijų. Vienas iš buvusių koledžo studentų įkūrė įmonę, teikiančią dirbtinio intelekto ir konsultavimo paslaugas, o kitų absolventų grupelė sukūrė edukacinę DI programėlę vaikams.

Kaip gauti valstybės finansavimą studijoms?

Norintiems įgyti naują, paklausesnę specialybę, Užimtumo tarnyba pasiruošusi padėti nepriklausomai nuo to, ar jie jau turi darbą, ar šiuo metu jo ieško. Kiekvienas Lietuvos gyventojas gali gauti iki 4 620 eurų finansavimą mokymo programoms, suteikiančioms IT sektoriaus, inžinerijos ir kitas perspektyvias kvalifikacijas ar kompetencijas.

Daugiau apie reikalavimus galite sužinoti „Turing College“ svetainėje arba Užimtumo tarnybos tinklapyje.

„Turing College“ duomenys:

Užimtumo tarnybos nuotr./„Turing College“ duomenys
Užimtumo tarnybos nuotr./„Turing College“ duomenys

„CodeAcademy“ duomenys:

Užimtumo tarnybos nuotr./„CodeAcademy“ duomenys
Užimtumo tarnybos nuotr./„CodeAcademy“ duomenys

„Vilnius Coding School“ duomenys:

Užimtumo tarnybos nuotr./„Vilnius Coding School“ duomenys
Užimtumo tarnybos nuotr./„Vilnius Coding School“ duomenys

„Baltic Institute of Technology“ duomenys:

Užimtumo tarnybos nuotr./Baltic Institute of Technology duomenys
Užimtumo tarnybos nuotr./Baltic Institute of Technology duomenys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius