Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Programuotojų konferencija Vilniuje – su gitaromis ir 3 metrų aukščio ančiukais

Lapkričio 15 dieną Vilniuje prasidėjo programuotojų konferencija „Build Stuff“. Penkias dienas truksianti programuotojų šventė šiemet sutraukė daugiau nei 1200 technologijų entuziastų iš 40 pasaulio šalių, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Programavimo konferencija „Build Stuff“
Programavimo konferencija „Build Stuff“ / A.Didžgalvio nuotr.
Temos: 1 Programavimas

Į didžiausią Baltijos šalyse konferenciją programuotojai atsinešė ne tik kompiuterius ar gitaras, bet ir trijų metrų guminį ančiuką, simbolizuojantį ir vaikų svajonių išpildymą, ir programinio kodo klaidos ištaisymo procesą.

„Nors vieni į Vilnių atvyksta jau šeštąjį kartą, kasmet renginys pritraukia vis daugiau naujų dalyvių. „Build Stuff” tarptautinė programuotojų bendruomenė kiekvienam dalyviui atveria naujas mokymosi ir karjeros galimybes. Be to, konferencija dažnai būna paskata tarptautines technologijų bendroves pradėti domėtis Lietuva ir jos investicine aplinka“, – konferencijos metu teigė „Build Stuff“ įkūrėja Neringa Young.

Pasak renginio įkūrėjos, konferencija pritraukė ne tik tarptautinių bendrovių „WIX“, „DevBridge“, „Macaw“, „Cognizant“, „RedHat“ atstovus, bet ir technologijų industrijos žvaigždes. „Build Stuff“ konferencijoje pranešimus skaito „blockchain“ technologijos žinovas „Ivan On Tech“, buvęs „Kickstarter“ platformos technologijų vadovas Jamesas Turnbullis, šiuo metu viena garsiausių programuotojų-lektorių Linda Rising, kuri savo karjerą pradėjo perkopusi ketvirtą dešimtį, ir dar 70 kitų šios srities profesionalų.

„Build Stuff“ kaip ir kasmet prisideda prie paramos fondų veiklos. Dalis konferencijoje surinktų lėšų bus skiriama „Kompiuteriukai vaikams“ iniciatyvai, o programuotojai iš anksto galės užsiregistruoti į „Ančiukų lenktynes“ bei įsigyti guminį ančiuką prisidėdami prie talentingų, tačiau finansinių galimybių stokojančių vaikų ugdymo.

Šiais metais „Build Stuff“ konferencija truks 5 dienas ir vyks lapkričio 15-19 dienomis Vilniuje, „Radisson Blu Hotel Lietuva“ viešbučio konferencijų centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius