Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos kosmoso agentūros vadovas pagrasino E.Muskui: „Būsi patrauktas atsakomybėn“

Sulaukęs grasinimų „SpaceX“ įkūrėjas ir vadovas E.Muskas neatrodė labai susirūpinęs.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

Sekmadienį E.Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė žinutę, kurią, pasak jo, Rusijos federalinės kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas išplatino Rusijos žiniasklaidai. Joje teigiama, kad „SpaceX“ palydovinės interneto sistemos „Starlink“ įrangą Ukrainos jūrų pėstininkams pristatė JAV kariuomenė.

„Taigi Elonas Muskas dalyvauja aprūpinant fašistines Ukrainos pajėgas karine ryšių įranga“, – rašė D.Rogozinas, teigiama E.Musko paskelbtame vertime į anglų kalbą. (Jis taip pat tviteryje paskelbė versiją rusų kalba.) „Ir už tai, Elonai, tu būsi patrauktas atsakomybėn kaip suaugęs žmogus – nesvarbu, kad ir kiek vaidintum kvailį“.

Į tai E.Muskas atsakė: „Jei mirsiu paslaptingomis aplinkybėmis, buvo malonu jus pažinti“. Neatrodo, kad E.Muskas būtų labai susirūpinęs savo saugumu.

E.Muskas ir D.Rogozinas ir anksčiau yra apsikeitę kandžiais replikomis, rašo „Space“. Pavyzdžiui, 2014 m. D.Rogozinas pastebėjo, kad Jungtinės Valstijos, norėdamos nuskraidinti savo astronautus į TKS, turėtų naudoti batutą – tai buvo užuomina į to meto JAV visišką priklausomybę nuo rusiškų erdvėlaivių „Sojuz“, vykdančių orbitines misijas su įgula. (D.Rogozinas, kuris tuo metu buvo Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas, supyko dėl sankcijų, įvestų netrukus po to, kai šalis įsiveržė į Ukrainos teritoriją ir aneksavo Krymą).

2020 m. gegužę „SpaceX“ nutraukė šią priklausomybę, kai vykdydama svarbią misiją „Demo-2“ į TKS iškėlė du NASA astronautus. Iškart po šio pakilimo E.Muskas pateikė šešerius metus rengtą atsakymą D.Rogozinui: „Batutas veikia!“ – „Twitter“ paskyroje informavo jis.

Bendrovės „SpaceX“, E.Muskas ir Jungtinių Valstijų tarptautinės plėtros agentūra atvirai kalbėjo apie „Starlink“ terminalų siuntimą į Ukrainą, kad padėtų šaliai išlaikyti dalį ryšių infrastruktūros vykstant Rusijos invazijai. Ukrainos pareigūnai paprašė tokios įrangos vasario pabaigoje, netrukus po invazijos pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius