Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

„Samsung“ atsinaujino iš peties: pristatyti „Galaxy S6“ ir naujoviškas „S6 Edge“

Panašu, kad per pastaruosius kelerius metus kritikos sulaukusi „Samsung“ S serija šįkart susilauks pagyrų – „Galaxy S6 “ bus metalinis, greičiausiai įkraunamas iš visų telefonų, turės itin raiškų ekraną, o įdomiausia – išleistas ir nestandartinio dizaino „S6“ modelis su išlenktomis briaunomis – „Galaxy S6 Edge“. Naujus telefonus „Samsung“ pristatė sekmadienį Barselonoje, dieną prieš prasidedant parodai „Mobile World Congress 2015“.
„Samsung Galaxy S6 Edge“ ir „Samsung Galaxy S6“
„Samsung Galaxy S6 Edge“ ir „Samsung Galaxy S6“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip ir tikėtasi, „Galaxy S6“ pagaliau atsikratė pigios plastmasės ir turi metalinį korpusą, o telefono priekinę ir nugarinę dalis dengia stiklas, tad prastais dizaino sprendimais šįkart didžiojo telefonų gamintojo greičiausiai negalės kaltinti niekas.

„Samsung“ atstovai per pristatymą patikino, kad naujo telefono korpusas pagamintas iš metalo, kuris bus bent 50 proc. tvirtesnis nei kitų metalinių telefonų. „Telefonas tikrai nesusilenks“, – prisimindami istorijas apie kišenėje linkstančius „iPhone“ telefonus sakė „Samsung“ atstovai.

„Galaxy S6“ bus greičiausiai pasaulyje įkraunamas telefonas – vos dešimties minučių įkrovimo užteks tam, kad jį galima būtų naudoti 4 valandas.

Tiesa, pirmųjų kritikų vertinimu, „Galaxy S6“ dizainas yra be galo panašus į šeštos kartos „iPhone“.

Tačiau kur kas įdomesnės dizaino naujovės bus „Galaxy S6 Edge“ su lenktomis briaunomis. Šis telefonas iš esančių rinkoje panašiausias į „Galaxy Note Edge“, tik naujajame lenktos abi briaunos. Abiejų telefonų specifikacijos turėtų būti vienodos.

„Galaxy S6“ nusipelno aplodismentų už itin raiškų Quad HD „super AMOLED“ 5,1 colio įstrižainės ekraną, kuriame bus net 577 ppi – daugiausia iš visų naujų telefonų. Kiek to reikia vartotojui – klausimas, tačiau žiūrint iš technologinės pusės, tikrai buvo pasidarbuota.

Nuo įbrėžimų telefonus saugo jau ketvirtos kartos „Gorilla Glass“ stiklas, kurį matėme „Samsung Galaxy A“ serijoje.

„Galaxy S6“ galinė kamera megapikselių skaičiumi nepatobulėjo – tebeturi jų 16, tačiau naujos funkcijos, pasak „Samsung“, leis daryti itin kokybiškas nuotraukas tamsoje. Naujuose „Galaxy“ telefonuose HDR režimas bus palaikomas realiu laiku, kamera turi optinę vaizdo stabilizavimo funkciją.

Per pristatymą buvo pademonstruoti keli analogiški vaizdo įrašai ir nuotraukos, kurios darytos „iPhone 6 Plus“ bei „Galaxy S6“ ir „Samsung“ nuotraukų bei vaizdo įrašų kokybė atrodė nepalyginamai geresnė.

Priekinė kamera taip pat turi optinio stabilizavimo funkciją ir 5 megapikselius.

Telefonai dirbs su aštuonių branduolių „Samsung“ gamintu „Exynos“ procesoriumi ir turės 3 GB operatyviosios atminties. Vidinės atminties, priklausomai nuo modelio, bus 32 GB, 64 GB arba 128 gigabaitai.

Keletas prastesnių žinių – dabar telefonas nebėra atsparus vandeniui, nebėra MicroSD kortelės ir „Samsung“ baterija nebeišsiims. Tačiau pastarąjį trūkumą ketinama kompensuoti tuo, kad „Galaxy S6“ bus greičiausiai pasaulyje įkraunamas telefonas – vos dešimties minučių įkrovimo užteks tam, kad jį galima būtų naudoti 4 valandas. Be to, telefonai gali būti kraunami belaidžiu būdu.

„Samsung“ pristatė ir mokėjimų sistemą „Samsung Pay“, kuri, skirtingai nei „Apple“, naudos ne tik NFC, bet ir MFT technologijas. „Samsung“ tikina, kad JAV jų mokėjimo sistema už „Apple“ bus pranašesnė ir tuo, kad ja bus galima atsiskaityti net 90 proc. parduotuvių.

Didžiosiose pasaulio rinkose telefonai turėtų pasirodyti balandžio mėnesį. Kada jie bus Lietuvoje, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius