-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ nuo šiol leis „Galaxy“ naudotojams patiems taisyti savo įrenginius

„Samsung“ – naujausia technologijų bendrovė, kurios klientai patys galės taisyti savo mobiliuosius įrenginius. Taip sušvelninti produktų taisymo apribojimus reikalavo ne tik vartotojai, reguliavimo institucijos, bet ir JAV prezidentas Joe Bidenas.
Telefonų taisymas
Telefonų taisymas / 123RF.com nuotr.

Ketvirtadienį bendrovė paskelbė apie naują programą, pagal kurią kai kurių jos išmaniųjų telefonų „Galaxy“ naudotojai galės patys taisyti savo gaminius, pirmą kartą suteikdama jiems ir trečiųjų šalių taisymo įmonėms prieigą prie originalių dalių, remonto įrankių ir remonto instrukcijų. Anksčiau „Samsung“ naudotojai, norėdami pataisyti įrenginius, turėjo pasikliauti bendrovės vidaus remonto tarnyba.

Kaip praneša CNN, naująja programa nuo šios vasaros pirmiausia galės naudotis „Galaxy S20“ ir „S21“ produktų bei „Galaxy Tab S7+“ naudotojai, bet ne „S22“ serijos produktų savininkai.

Lapkritį „Apple“ paskelbė programą, pavadintą „Saviremonto paslauga“, pagal kurią bus galima įsigyti „Apple“ produktų atsarginių dalių, pavyzdžiui, ekranų ar akumuliatorių ir visiems suteikti prieigą prie remonto vadovų. Programa, kuri dar oficialiai nepradėta vykdyti, pradžioje bus skirta tik „iPhone 12“ ir „iPhone 13“ naudotojams. „Apple“ teigė, kad vėliau ši paslauga bus taikoma ir „Mac“ kompiuteriams, kuriuose naudojamas naujas „Apple“ įmonėje pagamintas M1 lustas, rašo CNN.

Tokios bendrovės kaip „Samsung“ ir „Apple“ buvo kritikuojamos už tai, kad apsunkina nepriklausomų remonto įmonių prieigą prie įrenginių, pavyzdžiui, naudoja neišimamas baterijas arba užklijuoja įrenginius specialiais klijais. Tuo tarpu bendrovės teigė, kad taip siekiama užtikrinti, jog gaminiai būtų tinkamai taisomi įgaliotose remonto vietose.

Kyle'as Wiensas, „iFixit“ generalinis direktorius, „CNN Business“ sakė, kad „norint užtikrinti planetos ateitį, labai svarbu prailginti elektronikos prietaisų tarnavimo laiką, o suteikti vartotojams galimybę patiems atlikti remontą yra esminis žingsnis siekiant šio tikslo“.

123RF.com nuotr./„Samsung“
123RF.com nuotr./„Samsung“

Praėjusią vasarą prezidentas J.Bidenas paragino Federalinę prekybos komisiją (FTC) nustatyti taisykles, neleidžiančias gamintojams taikyti apribojimų nepriklausomoms prietaisų taisymo dirbtuvėms ir „pasidaryk pats“ atliekamam remontui. Po savaitės FTC pažadėjo „išnaikinti“ neteisėtus įvairių produktų, įskaitant telefonus, taisymo apribojimus. Šiam siekiui pritarė ir Europos reguliavimo institucijos.

Vartotojams šis pokytis gali būti naudingas ir kitais būdais. Klientams suteikus daugiau galimybių kontroliuoti, kaip taisomi jų įrenginiai, greičiausiai pailgėtų produktų naudojimo trukmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius