Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti

Skaitmeninių paslaugų aktą Lietuvoje koordinuos RRT

Kitais metais Europos Sąjungoje (ES) įsigaliosiantį Skaitmeninių paslaugų aktą, kuris suteiks papildomų galimybių interneto vartotojams ir verslui, Lietuvoje koordinuos Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).
Ryšių reguliavimo tarnybos pastatas
Ryšių reguliavimo tarnybos pastatas / rrt.lt nuotr.

Aktas atnaujins dabartinį skaitmeninių paslaugų teisinį reguliavimą, bendromis taisyklėmis bus siekiama saugios interneto aplinkos kūrimo bei paslaugų teikėjų atsakomybės, sako RRT skaitmeninių paslaugų reguliavimo grupės vadovas Vaidotas Ramonas.

„Tokiu būdu pirmą kartą bendromis taisyklėmis bus nustatytos tarpininkavimo paslaugų, tokių kaip informacijos perdavimo, podėliavimo, prieglobos, paieškos internete paslaugos bei interneto platformos teikėjų pareigos ir atskaitomybės visoje bendrojoje ES rinkoje“, – tarnybos pranešime sakė V.Ramonas.

Nacionaliniu skaitmeninių paslaugų koordinatoriumi RRT taps 2024 metų vasarį, šiuo metu ieškomas skaitmeninio turinio ir paslaugų priežiūros ekspertas, kuris galėtų vadovauti šiam projektui, atstovauti Lietuvai tarptautinėse institucijose, padėtų sukurti paslaugų teikėjų priežiūros modelį, analizuotų jų reguliavimą ir kt.

ES Skaitmeninių paslaugų aktu siekia geresnės vartotojų ir jų teisių apsaugos internete, sukurti platformų skaidrumo ir atskaitomybės sistemą, skatinti inovacijas, ekonomikos augimą ir konkurencingumą.

Tikimasi, kad tai padės internete sumažinti neteisėtą turinį, sustiprins jo kontrolę, o paslaugų teikėjams dėl teisinio aiškumo bus lengviau pradėti ir plėsti veiklą Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius