Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovėnijos valdančioji partija dėl „neapykantą kurstančių kalbų“ traukiasi iš tviterio

Slovėnijos valdančioji „Laisvės judėjimo“ (GS) partija šeštadienį pareiškė nusprendusi nebesinaudoti „Twitter“, nes nuogąstauja, kad šis socialinis tinklas yra naudojamas skleisti melagienas ir neapykantą kurstančias kalbas.
„Twitter“
„Twitter“ / 123RF.com nuotr.

„Vertindami naujojo „Twitter“ savininko ir vadovybės elgesį bei pareiškimus, galime manyti, kad jie dar plačiau atvers socialinio tinklo duris nepadoriam bendravimui ir neapykantą kurstančioms kalboms“, – pažymėjo GS pranešime, turėdama omenyje socialinio tinklo perėmimą, kurį neseniai įvykdė milijardierius Elonas Muskas.

Liberalaus premjero Roberto Golobo partija laimėjo balandį įvykusius visuotinius rinkimus su programa, kurioje žadėjo atkurti padorumą politikoje ir stiprinti teisinę valstybę, kurią, pasak kritikų, pakirto buvęs konservatyvių pažiūrų ministras pirmininkas Janezas Jansa.

J.Jansa – aktyvus „Twitter“ naudotojas, šiame tinkle turintis per 100 tūkst. sekėjų – naudojo šią platformą peikti kritikus ir žiniasklaidą.

Keturiasdešimt vieną mandatą 90 vietų parlamente turintis „Laisvės judėjimas“ pažymėjo, kad partijos paskyra tviteryje dėl techninių problemų tris savaites buvo blokuota ir per tą laiką partija suvokė, kad jai nereikia šio socialinio tinklo, kad ji galėtų veiksmingai kreiptis į piliečius.

„Be to, šia platforma yra piktnaudžiavę kai kurių politinių partijų nariai ir rėmėjai, siekiantys supriešinti visuomenę, skleisti melagienas, manipuliuoti, diskredituoti, įžeidinėti ar net skleisti neapykantą kurstančias kalbas“, – pažymėjo partija ir pridūrė nenorinti būti to dalimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius