Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinių tinklų vartotojai nutunka greičiau

Aktyviems socialinių tinklų vartotojams trūksta fizinės veiklos, mano mokslininkai iš Olsterio universiteto (Airija). Jų teigimu, bendravimas socialiniuose tinkluose atima laiką iš kitų veiklos rūšių ir nesuteikia galimybės pakankamai judėti.
Nutukimas
Nutukimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mokslininkai apklausė 350 studentų bei įvertino jų socialinį ir fizinį aktyvumą. Apklausos rezultatai parodė, kad dauguma studentų vidutiniškai per dieną maždaug valandą praleidžia socialiniuose tinkluose.

Tyrėjai taip pat išsiaiškino, kad kuo ilgiau studentai bendravo su savo virtualiais draugais, tuo mažiau jie fiziškai judėjo.

Mokslininkai pažymi, kad laikas, kuris skiriamas žinučių bei komentarų išsiuntimui ir gavimui, galėtų būti praleistas naudingiau – pavyzdžiui, pasivaikščiojimui, pasivažinėjimui dviračiu arba plaukiojimui baseine. Juo labiau, kad sėdėjimas vienoje vietoje keletą valandų iš eilės jau savaime yra didelė blogybė jūsų sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius