Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudie monetų skaičiavimui: startuoliai sugalvojo, kaip palikti arbatpinigius neturint grynųjų

Ar esate patyrę tą nemalonų jausmą, kai norite palikti arbatpinigių, bet nerandate piniginėje grynųjų? Išmanius sprendimus arbatpinigiams kuriančių Lietuvos įmonių teigimu, tai – dažnai pasitaikanti problema, nes žmonės nešiojasi vis mažiau grynųjų pinigų. 15min pasidomėjo, kokiais būdais šiuo metu patogiausia palikti arbatpinigius Lietuvoje.
Arbatpinigiai
Arbatpinigiai / 123RF.com nuotr.

Mažėjantis grynųjų populiarumas

Lietuvoje išmanūs būdai arbatpinigiams palikti nėra naujiena – į rinką žengia vis daugiau verslų, siūlančių skirtingus atsidėkojimo padavėjams bei barmenams būdus. Anot išmanius sprendimus siūlančių vadovų, šiuo pokyčiu džiaugiasi ne tik lankytojai, bet ir aptarnaujantis personalas bei darbdaviai, o jį lėmė mažėjantis grynųjų pinigų populiarumas.

„Prieš metus darėme įvairias apklausas, tyrimus, ir jie parodė, kad kuo daugiau vyksta atsiskaitymo kortelėmis, tuo mažiau paliekama arbatpinigių. Tai savaime yra problema, nes padavėjai ir barmenai gauna vis mažiau ir mažiau pajamų“, –pasakojo „TipIt“ startuolio, siūlančio nešiojamuosius arbatpinigių skaitytuvus, bendraįkūrėjis Tautvydas Grinius, – Ne mes išstumsime grynuosius pinigus, o žmonių įpročiai.“

Šiai tendencijai pritarė ir skaitmeninę arbatpinigių sistemą viešojo maitinimo įstaigoms „DennyTips“ siūlančios bendrovės „DennyPay“ vadovas Robertas Virpša: „Grynųjų pinigų naudojimas darosi „nepatogus“, be to, kuo toliau, tuo labiau jis mažėja.“

Kaip pastebi R.Virpiša, nuo grynųjų pinigų atbaido ir tai, kad juos reikia grynintis bankomatuose, kur nuo tam tikros sumos imamas banko mokestis.

„Pasaulyje turbūt jau esame viską išsprendę. Nuo autobuso bilietėlio iki apsipirkimo turguje – visur galime atsiskaityti kortele. Buvo likusi tik arbatpinigių problema“, – 15min įžvalgomis dalijosi T.Grinius.

Į pagalbą – QR kodai ir skaitytuvai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius