Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Taivanas ir Lietuva mokslo projektams skirs iki 5 mln. eurų, kurs bendrą laboratoriją

Taivano Nacionalinė mokslo ir technologijų taryba (NSTC) bei Lietuvos mokslo taryba (LMT) penktadienį pasirašė memorandumą, kuriuo įsipareigojo per trejus metus skirti iki 5 mln. eurų mokslo projektams, pranešė „Verslo žinios“.
Taivano vėliava
Taivano vėliava / 123RF.com nuotr.

Dokumentas numato, kad iki 2026 metų abi institucijos mokslo tyrimams skirs po 2 mln. eurų ir finansuos ne daugiau kaip 10 projektų per metus, o 2027 metais bus paskirstyta dar 1 mln. eurų tolesniam jų vystymui.

LMT pirmininkas Gintaras Valinčius leidiniui sakė, kad bus finansuojami mokslo projektai sveikatos, biotechnologijų, naujų medžiagų, procesų, įskaitant lazerius, srityse.

Be to, anot jo, deramasi ir dėl bendros biotechnologijų laboratorijos, kuri būtų kuriama Lietuvoje – Mokslo taryba į ją pasiruošusi investuoti iki 10 mln. eurų.

„Tai yra reikšminga suma, kad būtų sukurta Lietuvos laboratorija, skirta genų redagavimui. Tai būtų reikšmingas poveikis ne tik Lietuvai, bet ir Europai – atsirastų aukšto aukštųjų technologijų paslaugų centras, į kurį galėtų kreiptis visos mokslo įstaigos“, – „Verslo žinioms“ sakė G.Valinčius.

Taivano Nacionalinės mokslo ir technologijų tarybos ministro pavaduotoja Yijuang Chern „Verslo žinioms“ sakė, kad šiuo metu Taivaną ypač domina genų redagavimo technologija, kuri yra labai pažengusi Lietuvoje.

Memorandumas pasirašytas Vilniuje vykusio jungtinio Taivano ir Lietuvos biotechnologijų mokslinių tyrimų simpoziumo metu, kuris organizuotas pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius