-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tele2“ klientams pinigines teks atverti plačiau

Netrukus po naujų džiuginančių kainų, galiosiančių keliautojams po Europos Sąjungą, paskelbimo, ryšio operatorius „Tele2“ ėmėsi ir kur kas platesnio masto permainų – atnaujino paslaugų teikimo planus visiems klientams, už paslaugas apmokantiems pagal sutartį.
Piniginė
Pinigines teks atverti plačiau / Vida Press nuotr.

Naujieji planai sukelia ganėtinai dvejopus jausmus: lyginant su ligšioliniais labai panašiais planais, įvyko 1-2 eurų kainos persislinkimas į aukštesnę pusę, bet tuo pačiu planai papildyti ir 1-2 GB duomenų. Be to, atsirado ir planas su neribotu duomenų kiekiu. Bet dėl vieno išskirtinio dabar jau nebegaliojančio plano pasirašantieji naujas sutartis tikrai ilgėsis.

Tad galima konstatuoti, kad „Tele2“ savo klientams siūlys gausesnius paslaugų krepšelius, tačiau už juos ir prašys susimokėti papildomai.

Kainų palyginimas

Nors ryšio operatorių pasiūlymai vis dar yra nežymiai skirtingi (vienas kaip priedą prie įprastinio plano siūlo „nemokamus“ „Facebook“ ir „Waze“ duomenis, antras trumpą laiką siūlo „Viasat“ televizijos paslaugas, nemokamą internetą namams, kiek ilgesniam laikui – mobilųjį parašą, o trečias, priklausomai nuo pasirinkto plano, prideda trumpalaikį įrenginio draudimą, „Wi-Fi“ prisijungimą įvairiose miesto vietose, m.parašo paslaugą, el.knygyno „Milžinas“ prenumeratą bei interneto tv žiūrėjimo galimybę), tačiau lyginti juos pagal pagrindinį parametrą – suteikiamų duomenų kiekį – galima ganėtinai nesunkiai.

Kaip „bazinę“ plano kainą (plano be duomenų, tačiau su neribotais skambučiais ir žinutėmis) panaudojome 7 eurų sumą. Lietuvos ryšių rinka yra ganėtinai konkurencinga, tad skirtingų operatorių pasiūlymai šiuo atžvilgiu skiriasi labai nestipriai (išskyrus gal tik tai, kad „Bitė“ visiškai bazinio plano net nesiūlo, o jų pradinis „spalvotas“ planas su neribotais skambučiais jau yra ir su 1 GB duomenų).

Tolesni skaičiavimai buvo atliekami ganėtinai paprastai: iš plano kainos atimama „bazinė“ kaina ir gautas skaičius dalinamas iš suteikiamų gigabaitų. Gaunama vidutinė apytikslė 1 GB kaina.

Lentelėje pateiktos kainos eurais.

15min iliustr./Skirtingų operatorių ryšio paslaugų kainų palyginimas atmetus akcijinius pasiūlymus
15min iliustr./Skirtingų operatorių ryšio paslaugų kainų palyginimas atmetus akcijinius pasiūlymus

Akcijų įvertinimas

Lygindami kainas galime pastebėti, kad „Tele2“ ir „Telia“ planų kainos yra labai panašios. Tol, kol neįvertinama „akcija“, kuri, kiek galima pasakyti iš patirties, „Tele2“ atveju galioja iš esmės visada.

Tuo tarpu įvertinus akcijinę kainą „Tele2“ iš tiesų šauna į kainų lyderio poziciją. Su vienu nedideliu trūkumu – akcijinė kaina siūloma tik pasirašantiems 12 ar 24 mėnesių paslaugų teikimo sutartį, o sutartį anksčiau numatyto sutarties pabaigos laiko nutraukus vartotojo iniciatyva, jam reikėtų susimokėti visą suteiktų nuolaidų sumą.

Panašiai akcijiniais galima vadinti ir bendrovės "Bitė Lietuva" pasiūlymus - pasirašant bent 12 mėnesių trukmės paslaugų teikimo sutartis, klientams siūlomos kitokios sąlygos.

15min iliustr./Paslaugų kainos įvertinus akcijas
15min iliustr./Paslaugų kainos įvertinus akcijas

Palyginimas su ankstesnėmis kainomis

Jeigu naujieji „Tele2“ planai kainos požiūriu konkurentų pasiūlymams nenusileidžia, tai kiek kitoks vaizdas atsiskleidžia tuos planus lyginant su iki šiol siūlytomis taip pat akcijinėmis kainomis. Į akis iškart krenta senas planas, siūlęs nemokamus skambučius bei žinutes ir 6 GB duomenų – jis buvo pigesnis net už naują 4 GB planą ir kainavo praktiškai tiek pat, kiek naujasis planas su 2 GB duomenų.

Skirtumas tik tas, kad naujo plano krepšelyje yra 2 mėn. nemokamos „Viasat“ paslaugos, 3 mėn. nemokamas internetas namams ir 6 mėn. nemokama mobiliojo parašo paslauga.

Seni „Tele2“ planai su neribotais pokalbiais ir žinutėmis
Seni „Tele2“ planai su neribotais pokalbiais ir žinutėmis
„Tele2“ iliustr./Nauji „Tele2“ planai
„Tele2“ iliustr./Nauji „Tele2“ planai

Tiesa, prievolės senus planus keisti naujais nėra, tad kai kurias senąsias sutartis verta branginti ir kol kas negalvoti apie jų atnaujinimą.

„Tele2“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Andrius Baranauskas teigė, kad ryšio paslaugų kainodara yra svarstoma nuolat, todėl ir šios permainos nėra išimtis. Bet pripažino, kad kainų kilstelėjimas iš dalies yra susijęs su nuostoliais, kuriuos operatorius turėtų patirti pradėjus taikyti „Roam Like at Home“ taisykles, kuomet vartotojai už tarptinklinį ryšį nebemokės (nors Lietuvos vartotojai išimties tvarka ir turės primokėti sumas, kurios, visų operatorių teigimu, pilnai nekompensuos nuostolių, kurie bus patiriami dėl to, kad Lietuvos ryšio paslaugų kaina yra pati žemiausia Europoje ir veikiausiai pasaulyje).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius