Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tiesioginė kompiuterio ir smegenų jungtis tobulėja: beždžionė mintimis valdo kompiuterinį žaidimą

„Neuralink“ įkūrėjas Elonas Muskas pranešė, kad beždžionei implantavo prietaisą, leidžiantį mintimis žaisti kompiuterinius žaidimus.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“ nuotr.

„Mes turime beždžionę, kurios kaukolėje yra bevielis implantas su mažais laidais ir kuri gali mintimis žaisti vaizdo žaidimus“, – sakė E.Muskas.

VIDEO: Neuralink Update - January 2021

Žinių iš „Neuralink“ stovyklos negirdėjome jau gana ilgai: pastarasis kartas, kai ką nors girdėjome apie šios įmonės vykdomus eksperimentus, buvo praėjusios vasaros pabaigoje. Tąkart implantas buvo įsodintas į kiaulės smegenis.

Kaip ir tąkart, E.Muskas pabrėžia gyvūnų gerovę.

„Jūs nematote, kur yra implantas, o beždžionė yra laiminga“, – sakė E.Muskas. „Mes norime, kad jie žaistų „proto pongą“ tarpusavyje“.

Vis dar neaišku, kada technologiją bus galima naudoti žmonėms – ir, žinoma, darant prielaidą, kad ji apskritai kada nors bus naudotina žmogui.

„[Kol kas] Yra primityvios šio prietaiso versijos su laidais, kyšančiais iš galvos, bet tai tarsi „Fitbit“ jūsų kaukolėje su mažais laidais, kurie patenka į jūsų smegenis“, – sakė Muskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius