TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos pajėgos gavo dar vieną tolimojo nuotolio ginklą, skirtą smogti Rusijai iki 750 km atstumu

Ukrainos bendrovė pristatė savižudį droną, kuris gali tapti galingu, nebrangiu tolimojo nuotolio ginklu, kuriuo Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali smogti priešui. Bendrovė teigia, kad iš pradžių gali užtikrinti 100 tokių bepiločių orlaivių gamybą per mėnesį, skelbia „Defense Express“.
Ukrainos pajėgos gavo dar vieną tolimojo nuotolio ginklą, skirtą smogti Rusijai iki 750 km atstumu.
Ukrainos pajėgos gavo dar vieną tolimojo nuotolio ginklą, skirtą smogti Rusijai iki 750 km atstumu. / „Terminal Autonomy“ nuotr.

Bendrovė „Terminal Autonomy“ (buvęs startuolis „One Way Aerospace“) savo „LinkedIn“ paskyroje paskelbė nuotraukų, kurios gali reikšti, kad Ukrainos gynybos pajėgos jau gavo tolimojo nuotolio dronų kamikadzių, pavadintų „AQ 400 Scythe“, partiją.

Be to, bendrovė pažymi, kad ji baigė šio ginklo serijinei gamybai reikalingų komponentų, kurių pradinis gamybos pajėgumas – 100 vienetų per mėnesį, pirkimą. Bendrovė taip pat pranešė, kad ateityje šį skaičių gali padidinti penkis kartus – iki 500 vienetų per mėnesį. Tiesa, bendrovė nenurodo šio projekto įgyvendinimo terminų.

Skelbiama, kad bepiločio orlaivio „AQ 400 Scythe“ veikimo nuotolis yra 750 km. Per mėnesį pagaminant šimtus tokių bepiločių orlaivių, Ukraina galėtų reguliariai smogti objektams Rusijos teritorijoje.

Didžiausias bepiločio orlaivio kilimo svoris yra 100 kg, iš kurių 32 kg sudaro kovinė galvutė (bendra naudingoji apkrova – 43 kg), o sumažinus skrydžio nuotolį šį skaičių galima padidinti iki 70 kg. Palyginimui, naujųjų dronų kamikadzių „Shahed“, kuriais rusai terorizuoja Ukrainą, kovinė galvutė yra 40 kg.

Kitos bepiločio orlaivio „AQ 400 Scythe“ taktinės ir techninės charakteristikos:

– sparnų plotis – 2,3 m;

– kreiserinis greitis – 144 km/h;

– skrydžio trukmė – 6,5 valandos.

Droną galima paleisti iš katapultos arba nuo pakilimo tako. Kitų duomenų bendrovė neatskleidžia.

Neatmetama galimybė, kad šis dronas jau buvo išbandytas mūšio lauke, atsižvelgiant į pastaruoju metu suintensyvėjusias masines dronų atakas prieš objektus laikinai okupuotame Kryme. Nors, žinoma, gali būti, kad šiose atakose dalyvavo ir kiti Ukrainos gynybos pajėgose esantys tolimojo nuotolio bepiločiai orlaiviai.

Be to, bendrovė „Terminal Autonomy“ pranešė, kad kartu su bepiločiu orlaiviu „AQ 400 Scythe“, kuria ir nebrangią sparnuotąją raketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius