-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

V.Benetis: išmanusis laikrodis turbūt žino, kada jūs mirsite, tik dar nepasakė

Išmaniuosius laikrodžius arba apyrankes turbūt nešioja dauguma iš mūsų. Populiariausios šių prietaisų funkcijos – sporto režimų sekimas ir sveikatingumas. „Bet kuris naujas daikčiukas gali mums pakenkti, bet gali ir sustiprinti“, – Vilniuje vykstančioje „Login 2022“ konferencijoje kalbėdamas apie išmaniuosius laikrodžius sakė „NRD Cyber Security“ direktorius dr. Vilius Benetis.
Išmanusis laikrodis
Išmanusis laikrodis / 123RF.com nuotr.

„Šiuo metu mes pradedame mokytis skaičiuoti ne tik laiką“, – kalbėdamas apie išmaniuosius prietaisus teigė V.Benetis.

„Galimybė palikti telefoną bėgiojant, bet vis tiek fiksuoti savo maršrutą ir tempą“, „žingsnių skaičiavimas“, „treniruočių ir sudegintų kalorijų sekimas“, „širdies ritmo matuoklis“ – tai tik kelios iš vis dažniau išgirstamų priežasčių, kodėl žmonės renkasi išmaniuosius laikrodžius.

Dabar naujausiuose išmaniuosiuose laikrodžiuose galite rasti per dešimtis skirtingų sporto treniruočių režimų, pulso, kraujo prisotinimo deguonimi, miego rodiklių sekimą bei netgi elektrokardiogramą.

Ateityje išmaniųjų technologijų įmonės taip pat planuoja, kad visas funkcijas papildys cukraus lygio ir kraujospūdžio matuokliai.

„NRD Cyber Security“ direktoriaus dr. Viliaus Benečio teigimu, dėl to, jog turime išmaniuosius laikrodžius „statistiškai gyvensime ilgiau, jei nuspręsime kreipti dėmesį į tai, ką jie mums sako“.

Dabar išmanieji laikrodžiai gali parodyti įspėjimus dėl padidėjusio pulso ar nukritusio deguonies kiekio kraujyje, taip pat informuoja, kada reikėtų atsistoti ir pajudėti po per ilgo sėdėjimo periodo. Tiesa, nors laikrodžiai negali parodyti, kas yra vienos ar kitos problemos priežastis, dėmesio atkreipimas į netikėtai padidėjusį vieną ar kitą rodiklį gali motyvuoti kreiptis į daktarą ir užkirsti kelią ligai ankstyvoje jos stadijoje.

Statistiškai gyvensime ilgiau, jei nuspręsime kreipti dėmesį į tai, ką jie mums sako

„Laikrodis turbūt žino, kada aš mirsiu, tik dar nepasakė. Turbūt pasakys netiesiogiai – reikės išmokti skaityti tarp eilučių“, – pasakojo V.Benetis.

Pranešėjo teigimu, svarbiausia yra tinkamas nusiteikimas, o išmanųjį laikrodį, kaip ir bet kokį naujai įsigytą daiktą, pirmiausia reikia „prisijaukinti“.

„Linkiu pradėti nuo minties, nusiteikimo, kad labas, laikroduk, tu būsi mano gyvenimo draugas, patarėjas, palydovas, aš su tavimi draugausiu, lauksiu tavo išminties ir tikiuosi, kad prailginsi mano gyvenimą“, – pranešimo metu pasakojo dr. Vilius Benetis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius