TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Putinas sutinka su kriptovaliutų vaidmeniu atliekant mokėjimus

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas parodė, kad toleruoja kriptovaliutas, kurios sulaukia vis daugiau priežiūros institucijų dėmesio visame pasaulyje, baiminantis, kad jos gali būti naudojamos pinigų plovimui ir nusikalstamai veiklai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Mokėjimo priemonė

Kriptovaliuta „turi teisę egzistuoti ir gali būti naudojama kaip mokėjimo priemonė“, – sakė V.Putinas interviu televizijai CNBC, kuris ketvirtadienį buvo paskelbtas Kremliaus interneto svetainėje. Vis dėlto jis įspėjo, kad dar per anksti kalbėti apie skaitmeninių valiutų naudojimą prekybai nafta ir kitomis žaliavomis, kurios sudaro didžiąją Rusijos eksporto dalį.

Rusija ieško alternatyvų prekybai doleriais nuo tada, kai 2014 m. po Krymo aneksijos jai buvo pritaikytos sankcijos, o V.Putinas kaltina JAV naudojant savo valiutą kaip ginklą. Kriptovaliutų rėmėjai teigia, kad decentralizuoti pinigai ilgainiui pakeis centrinių bankų išleidžiamas valiutas.

Kaip rašoma naujienų pranešimuose, Rusijos bankas ne kartą įspėjo investuotojus, kad kriptovaliutų rinka yra labai nepastovi, o skaitmeninių valiutų neleidžiama naudoti kaip atsiskaitymo šalies viduje būdo. Vis dėlto nėra planų įvesti visuotinį draudimą, panašų į Kinijos, šią savaitę sakė finansų ministro pavaduotojas Aleksejus Moisejevas, praneša agentūra „Interfax“.

V.Putino tolerancija kriptovaliutoms pasireiškia tuo metu, kai Baltieji rūmai svarsto galimybę pradėti plataus masto iniciatyvą peržiūrėti ir koordinuoti kriptovaliutų politiką visoje prezidento J.Bideno administracijoje, kuri gali lemti naujų taisyklių priėmimą. Kinija šiais metais griežtai susidorojo su šia pramone ir rugsėjį uždraudė visus kriptovaliutų sandorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius