-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje įvyks vienuoliktoji tarptautinė programuotojų konferencija „Build Stuff“

Tarptautinių tech renginių organizatorė Neringa Young lapkričio 9-11 dienomis technologijų entuziastus iš viso pasaulio kviečia į Vilnių, kur įvyks jau vienuoliktoji jos įkurta didžiausia Europoje programuotojų konferencija „Build Stuff“, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Tarptautinė programuotojų konferencija „Build Stuff“
Tarptautinė programuotojų konferencija „Build Stuff“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Programavimas

Konferencijos įkūrėja džiaugiasi, kad pandemijos laikotarpis privertė išlipti iš komforto zonos ir renginį perkelti į virtualų pasaulį. Lapkričio mėnesį Vilniuje organizuojama hibridinė „Build Stuff“ konferencija jau antrą kartą įvyks nuotoliniu būdu, todėl ją galės stebėti tūkstančiai žiūrovų iš viso pasaulio. Fizinis renginio variantas vyks „Radisson Blu Lietuva Hotel“.

„Build Stuff“ daugelį metų buvo Lietuvos programuotojų konferencija. Pandemija mums atvėrė akis, kad galime ne tik išsiplėsti. Kadangi renginiai buvo pilnai uždrausti, privalėjome persikelti į virtualų pasaulį ir konferencijas organizuoti nuotoliniu būdu. Tą sėkmingai padarėme – šiais metais turėsime 5 tūkst. nuotolinių žiūrovų iš viso pasaulio ir rekordinį skaičių atvykstančių programavimo profesionalų į Lietuvą“, – teigia konferencijos įkūrėja Neringa Young.

Didelį dėmesį moterų pritraukimui į informacinių technologijų (IT) sektorių skirianti N.Young yra aktyviai įsitraukusi ir į kitų programuotojams skirtų tarptautinių projektų organizavimą. Ji yra SIGPLAN (Special Interest Group on Programming Languages) asociacijos narė, užimanti konferencijų vadovės pareigas.

Neringa Young dalyvauja didžiulio tarptautinio renginio „Sistemos, programavimas, kalbos ir aplikacijos: programinė įranga žmonijai“ organizavime, prisideda prie forumo „Programavimo kalba dizainas ir implementacija“ bei simpoziumo „Programavimo kalbų principai“ rengimo. Ji savo sukauptą patirtį taip pat pritaiko ir organizuodama „Funkcinio programavimo tarptautinę konferenciją“, kurioje mokslininkai ir kūrėjai supažindinami su naujausiais funkcinio programavimo projektavimo, diegimo ir panaudojimo darbais.

Visgi konferencijos įkūrėja akcentuoja, kad laukiamiausias metų renginys yra „Build Stuff“ konferencija, šį lapkritį subursianti virš 100 aukščiausio lygio pranešėjų iš Rocket Software, Vinted, Kilo Health, EPAM Systems, Visma, Accenture, StormGeo, Merico, RavenDB ir kitų garsių kompanijų.

„Ši konferencija yra viskas, ties kuo dirbame visus metus: aukščiausio lygio kviestiniai pranešėjai, interaktyvios pramogos, mokymai, bendravimo galimybės ir įtraukianti tema su originaliu dizainu. Siekiame, kad šis renginys ne tik mokytų, bet ir sukeltų smagias emocijas. Klausant daugiau, nei šimto pranešėjų, svarbu įtraukti į savo dienotvarkę ir pramogų“, – sako N.Young.

Organizatorių nuotr./Tarptautinė programuotojų konferencija „Build Stuff“
Organizatorių nuotr./Tarptautinė programuotojų konferencija „Build Stuff“

Ji kartu pabrėžia, kad „Build Stuff“ renginys ne tik garsina Lietuvą, bet ir formuoja visų pasaulinių konferencijų gerąją praktiką bei uždeda aukščiausius standartus ateities konferencijoms.

Nuo pat „Build Stuff“ konferencijos įsteigimo Neringa Young aktyviai plėtoja bendradarbiavimą su įvairiais labdaros projektais. Šiais metais prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą konferencijos įkūrėjos iniciatyva buvo surinktos lėšos ir nupirkti nešiojami kompiuteriai į Lietuvą atvykusių ukrainiečių vaikams, siekiant sudaryti jiems sąlygas tęsti mokymąsi nuotoliniu būdu.

„Build Stuff“ konferencija yra suteikusi finansinę paramą labdaros ir paramos fondui „Algojimas“, asociacijai „Raudonos nosys Gydytojai klounai“, nepelno siekiančiai asociacijai „Lietuvos moksleivių sąjunga“, jaunų bei talentingų programuotojų iniciatyvai „No trolls allowed“ ir t.t.

„Build Stuff“ organizatoriai taip pat kasmet į renginį padovanoja 100 bilietų sunkiau besiverčiantiems asmenims, karo paveiktiems žmonėms, programuotojų bendruomenėms Lietuvoje ir kitose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius