Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 16

Vokiečiai nesuprato sukūrę karybos istoriją pakeisiantį ginklą

Ne visos šiuolaikinės technologijos, naudojamos kariniuose veiksmuose, yra sukurtos visiškai naujai. Socialiniuose tinkluose pradėjo sklisti informacija, kad karo Ukrainoje metu keiksmažodžiu tapęs žudikiško iranietiško drono „Shahed-136“ prototipas buvo sukurtas daugiau nei prieš keturis dešimtmečius Vokietijoje ir vadinosi DAR (Die Drohne Antiradar), skelbia naujienų portalas „Defence Express“.
Ukrainos karys
Ukrainos karys / Volodymyras Zelenskis / „Telegram“

Dar aštuntojo dešimtmečio viduryje Vokietija ir Jungtinės Valstijos pradėjo bendrą projektą, kurio tikslas buvo sukurti specializuotą vienkartinį bepilotį orlaivį, galintį aptikti ir taikytis į sovietų radarus, veikti kaip „vilioklis“ ir naikinti Varšuvos pakto šalių priešlėktuvinės gynybos sistemas principu „šaudyk ir pamiršk“.

Konkurso dėl tokio tipo ginklo nugalėtoja tapo Vokietijos lėktuvų gamintoja „Dornier“ (veikusi nuo 1922 iki 2002 m.), kurios gaminys vadinosi DAR, arba „Die Drohne Antiradar“, o jam pagaminti, be kita ko, buvo panaudotos amerikiečių „Texas Instruments“ technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius