Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vorų baimę galima tiesiog išpjauti iš smegenų

Vienas britas atsigulė po chirurgo skalpeliu, o pabudo atsikratęs visą gyvenimą persekiojusios stingdančios vorų baimės – arachnofobijos. Jam pašalinus kairįjį migdolinį kūną (amygdalą) baimė išnyko, praneša „New Scientist“.
Voras
Voras / E. Čepulkovskio nuotr.

Vyriškis kentėjo nuo traukulių, o tyrimai parodė kad jie vyko dėl pažeisto kairiojo migdolinio kūno. Migdoliniai kūnai yra smegenų dalys, atsakingos už žmogaus emocijas – tiek baimę, tiek malonumą. Medikai rekomendavo kūną pašalinti.

Po sėkmingos operacijos pacientas medikams pranešė apie netikėtus rezultatus – jam beveik iki blogumą pasišlykštėjimą ėmė kelti muzika, taip pat jis liovėsi bijoti vorų.

Pasibjaurėjimas muzika jam galiausiai praėjo, tačiau arachnofobija taip ir negrįžo. Dar daugiau – vyras sako dabar net besižavintis voragyviais.

Operacija neišgydė kitų jo baimių – pavyzdžiui, jis sako vis tiek bijantis kalbėti prieš auditoriją. 

Medikai teigia anksčiau negirdėję apie tokį specifinį migdolinio kūno pašalinimo poveikį. Viena iš teorijų, kodėl taip nutiko – jam buvo pašalinta smegenų dalis, atsakinga už panišką ir neracionalią baimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius