-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Whats App“ pradeda šifruoti žinutes: jų negalės perimti vyriausybės ar programišiai

Nuo šiol visos „Whats App“ naudotojų žinutės bus šifruojamos. Tai reiškia, kad bendrovė negalės pateikti jokios informacijos apie žinučių turinį vyriausybėms, net jei šios to reikalautų, rašo independent.co.uk.
„WhatsApp“ žinutes savo artimiesiems rašo kas septintas pasaulio gyventojas
„WhatsApp“ žinutes savo artimiesiems rašo kas septintas pasaulio gyventojas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žinučių šifravimas užtikrina, kad siuntimo metu jokia trečioji šalis negali gauti žinutės turinio. Jis rodomas tik tuomet, kai pasiekia gavėją.

Šifravimo technologijų diegimas paaštrino nesutarimus tarp vyriausybių ir technologijos įmonių. Kai kurie Didžiosios Britanijos politikai siūlė uždrausti šifravimo technologijas ir priversti įmones programinėje įrangoje įdiegti „atgalines duris“, kurios susilpnintų saugumą ir šnipinėjantiems leistų pasiekti žinučių turinį.

„Nuo šiol kai naudosite naujausią „WhatsApp“ versiją kiekvienas jūsų skambutis, žinutė, nuotrauka, vaizdo įrašas, bylos ir balso žinutės bus šifruojamos pagal numatytuosius nustatymus, įskaitant ir grupinius pokalbiuos“, – tinklaraščio įraše teigė įmonė.

Bendrovė taip pat užsiminė ir apie besitęsiančių debatus dėl to, ar technologijų įmonės turėtų naudoti tokias saugumo priemones.

„Pastaruoju metu buvo daug diskusijų apie šifravimo paslaugas ir įstatymų sergėtojų darbą, – rašoma „WhatsApp“ tinklaraščio įraše. – Mes suprantame svarbų įstatymų sergėtojų darbą, kuriuo siekiama apsaugoti žmones, tačiau pastangos susilpninti šifravimą daro žmones pažeidžiamus kibernetiniams nusikaltėliams, programišiams ir nedraugiškoms valstybėms.“

Šifravimas taip pat užtikrina, kad žinučių turinys bus sunkiau panaudojamas rinkodaros tikslais. „Facebook“ priklausanti „WhatsApp“ galės gauti svarbius duomenis apie vartotojų elgesį, tačiau dabar bus kur kas sunkiau perskaityti žinučių turinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius