Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Xiaomi Dreame Bot L10 PRO“ roboto – dulkių siurblio apžvalga

„Dreame“, kurdama „Bot L10 PRO“, panaudojo moderniausias „Xiaomi“ technologijas ir suteikė ypatingai didelę siurbimo galią
„Dreame Bot L10 PRO“ yra „Roborock S6“ su padidinta siurbimo galia
„Dreame Bot L10 PRO“ yra „Roborock S6“ su padidinta siurbimo galia / N.Davalgos nuotr.

„Xiaomi“ šiuo metu yra viena svarbiausių figūrų robotų – dulkių siurblių pasaulyje. Kompanija aktyviai investuoja į naujas įmones, gaminančias išmanius įrenginius. Gavusios finansavimą ir papuolusios į „Xiaomi ekosistemą“, bendrovės gauna lėšų produktų kūrimui, stiprų technologinį palaikymą, galimybę naudoti „Xiaomi“ prekinį ženklą, bet kartu turi išlaikyti aukštus kokybės standartus, taikyti griežtus „Xiaomi“ gamybos ir įmonės valdymo metodus.

N.Davalgos nuotr./„Xiaomi Dreame Bot L10 PRO“ robotas – dulkių siurblys
N.Davalgos nuotr./„Xiaomi Dreame Bot L10 PRO“ robotas – dulkių siurblys

Entuziastams, degančiomis akimis, bet plonomis piniginėmis, sukurti protingai veikiantį robotą yra labai sudėtinga, tačiau prisijungus prie „Xiaomi“, kuri po savo vėliava turi tokius stambius rinkos žaidėjus kaip „Roborock“, „Mijia“ ar „Viomi“, ši užduotis tampa daug lengviau įgyvendinama. Iki tol, kaip belaidžių siurblių gamintoja garsėjusi, „Dreame“ pasinaudojo „Xiaomi ekosistema“ ir švarai skirtų įrenginių sąrašą papildė robotais – dulkių siurbliais. Visai neseniai buvo pristatytas trečiasis šios kompanijos robotukas „Bot L10 PRO“.

N.Davalgos nuotr./„Bot L10 PRO“ pakuotė graži ir tvarkinga
N.Davalgos nuotr./„Bot L10 PRO“ pakuotė graži ir tvarkinga

Pigiausią robotą – dulkių siurblį galima nusipirkti vos už 100 eurų. Pastarasis sunkiai orientuosis aplinkoje, o siurbimo rezultatai gali būti žemesni, nei jūsų keliami lūkesčiai. Kylant kainai, siurbliai tampa protingesni ir geriau atlieka savo darbus. „Dreame Bot L10 PRO“ yra skirtas ne tik ieškantiems pirmojo savo roboto – dulkių siurblio, bet ir tiems, kurie jau spėjo įsigyti tokį įrenginį, bet pastarasis palikdavo per daug dulkių kilimuose.

Ką gali „Xiaomi Dreame Bot L10 PRO“?

Galima prisigalvoti daug robotų – dulkių siurblių vertinimo kriterijų, bet svarbiausiu visad išliks siurbimo kokybė. Būtent tai yra pagrindinis „Dreame Bot L10 PRO“ privalumas. Paprastai robotai – dulkių siurbliai apsiriboja 2000 Pa dulkių traukimo galia, tačiau šiandienos herojus sugeba tai daryti dvigubai stipresne jėga.

N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ dizainas paprastas, dėl to nesunkiai pritaps Jūsų namuose
N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ dizainas paprastas, dėl to nesunkiai pritaps Jūsų namuose

Tokia galia yra daugiau nei pakankama kokybiškam grindų siurbimui. Geriausiai didelę 4000 Pa siurbimo galią galima išnaudoti siurbiant kilimus. Iš tiesų „Dreame Bot L10 PRO“ kilimų siurbimą pakelia į visiškai naują lygį – nebelieka būtinybės retkarčiais kilimą išsiurbti įprastu dulkių siurbliu.

N.Davalgos nuotr./Galinga valymo sistema pasirūpina, kad paprastas dulkių siurblys taptų nereikalingu
N.Davalgos nuotr./Galinga valymo sistema pasirūpina, kad paprastas dulkių siurblys taptų nereikalingu

Tikėjausi, kad didele siurbimo galia pasižymintis robotas veiks žymiai garsiau, nei įprastas ir tai būtų visiškai suprantama. Laimei, „Dreame Bot L10 PRO“ triukšmingumo lygis tik truputėlį didesnis, nei sutinkamas daugumoje robotų, kas buvo labai malonus siurprizas.

Be abejo, tokios klasės dulkių siurblys neįsivaizduojamas be plovimo funkcijos. Čia ji yra, tačiau „Dreame Bot L10 PRO“ plauna panašiai kaip ir bet kuris kitas robotas – dulkių siurblys. Tai reiškia, kad vis dar geriausią plovimo kokybę užtikrina kibiras vandens ir šepetys su šluoste.

N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ valymo klausimu neišsiskiria iš konkurentų
N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ valymo klausimu neišsiskiria iš konkurentų

„Dreame Bot L10 PRO“ dulkių konteineris yra 570 ml talpos, o tai yra maždaug 100 ml daugiau, nei kituose robotukuose. Tuo tarpu 270 ml vandens talpyklą galima pavadinti standartinio dydžio sprendimu.

N.Davalgos nuotr./Tuštinti dulkių konteinerį teks rečiau nei kituose siurbliuose
N.Davalgos nuotr./Tuštinti dulkių konteinerį teks rečiau nei kituose siurbliuose

Mobilumo klausimu robotukas yra vidutiniokas ir niekuo neišsiskiria iš kitų panašios klasės įrenginių. „Dreame Bot L10 PRO“ gali įveikti iki 2 cm aukščio slenkstukus. Siurblio dydis leidžia jam palįsti po baldais, jeigu jų kojų aukštis siekia bent 10 cm.

Nesvarbu, kurį „Xiaomi ekosistemos“ robotą pasirinksite, jis bus valdomas „Mi Home“ programėle. Tai užtikrina, kad pakankamai naujo robotų gamintojo „Dreame“ siurblys veikia su gerai pažįstama, stabilia ir nuolat atnaujinama sistema.

Pirmą kartą išvalęs namus, robotas susidaro namų žemėlapį, kuriame kiekvienas kambarys yra išskiriamas kaip atskira erdvė. Ši savybė „Xiaomi ekosistemoje“ atsirado su „Roborock S6“ siurbliu ir esu tikras, kad buvo paveldėta būtent iš šio modelio.

N.Davalgos nuotr./Robotas gerai orientuojasi aplinkoje
N.Davalgos nuotr./Robotas gerai orientuojasi aplinkoje

„Dreame Bot L10 PRO“ pasaulį mato per „LiDAR“ dviejų lazerių sistemą. Ji nuskaito aplinką ir susikuria trimatį jos paveikslą. Praktikoje galima tik patvirtinti, kad „Dreame Bot L10 PRO“ gerai orientuojasi aplinkoje. Robotas tiksliai ir greitai pastebi atsiradusias kliūtis bei jas apvažiuoja. Juo galite pasitikėti ir leisti dirbti be priežiūros, nebijodami, kad jis susiurbs ant žemės paliktus daiktus ar užkliudys į jo kelią staigiai įšokusį gyvūną.

Robotas yra suderinamas su „Amazon Alexa“ valdymu balsu sistema, tačiau nepalaiko „Google“ sukurto analogo. Kol šios sistemos nėra suderinamos su lietuvių kalba, tol jų buvimas, ar nebuvimas, nėra labai aktualus mūsų šalies pirkėjams.

N.Davalgos nuotr./Baterija ir įkrovimo stotelė jau matyti kituose „Xiaomi“ modeliuose
N.Davalgos nuotr./Baterija ir įkrovimo stotelė jau matyti kituose „Xiaomi“ modeliuose

Siurblio baterijos talpa siekia 5200 mAh. Be poilsio įkrovimo stotelėje, siurblys gali dirbti 2,5 valandos. Tokį patį veikimo laiką deklaruoja ir gamintojas, tačiau jis „netyčia“ pamiršta paminėti, kad kiekviena papildoma funkcija šį laiką sutrumpina. Lygiai tokia pačią baterijos talpa pasižymi ir daug kitų „Xiaomi ekosistemos“ siurblių, todėl didelė tikimybė, jog baterija taip pat buvo pasiskolinta iš „Roborock“, „Mijia“ ir kitų šeimos narių.

Ar verta rinktis šį siurblį?

„Dreame Bot L10 PRO“ yra tinkamas tiek perkantiems pirmąjį siurbiantį robotuką, tiek jau turintiems tokį įrenginį, bet ieškantiems geresnių siurbimo rezultatų. Juos leis pasiekti net 4000 Pa siekianti siurbimo jėga, kuri lenkia daugumą įprastų robotų net du kartus.

Kitais klausimais, „Dreame Bot L10 PRO“ atitinka savo klasei taikomus industrijos standartus. Tai pasiekta prisijungus prie „Xiaomi“ šeimos ir pasiskolinus modernius, bet jau pasitvirtinusius sprendimus tiek programinėje, tiek techninėje siurblio dalyje.

N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ yra „Roborock S6“ su padidinta siurbimo galia
N.Davalgos nuotr./„Dreame Bot L10 PRO“ yra „Roborock S6“ su padidinta siurbimo galia

Jeigu patikėjote, kad bevielių dulkių siurblių specialistai „Dreame“, kartu su „Xiaomi“ pagalba, gali sukurti gerą robotą, jie už tai Jums atsilygins labai draugiška kaina. Ji siekia vos 360 eurų, paprastai už tokią sumą galimą nusipirkti panašių savybių siurblį, tik turintį mažesnę siurbimo galią.'

Jeigu reikėtų trumpai apibūdinti „Dreame Bot L10 PRO“, sakyčiau, kad tai yra „Roborock S6“ su padidinta siurbimo galia ir panašia kaina. Nors tai ir skamba kaip labai geras sandoris, „Roborock“ pardavimai, dėka geriau išvystyto prekinio ženklo, išliks žymiai aukštesniame lygyje. Pati idėja didinti siurbimo galią yra labai gera, todėl tikiu, kad, eidama teisingu keliu, „Dreame“ didins savo svorį šioje rinkoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius