-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„YouTube“ pašalino daugiau nei 9000 kanalų, susijusių su karu Ukrainoje

„YouTube“ pašalino daugiau kaip 70 000 vaizdo įrašų ir 9000 kanalų, susijusių su karu Ukrainoje, dėl turinio gairių pažeidimų.
„YouTube“
„YouTube“ / 123RF.com nuotr.

Nors platforma ir ėmėsi griežtų priemonių prieš prokremlišką turinį, kuris pažeidė tokias kompanijos gaires kaip draudimą neigti ar menkinti invaziją, priešingai nei „facebook“ ar „instagram“, Rusijoje ji nebuvo užblokuota.

Nuo konflikto pradžios vasario mėn. „YouTube“ panaikino 9000 kanalų ir 70 tūkst. vaizdo įrašų. Pastaraisiais mėnesiais su Rusijos gynybos ir užsienio reikalų ministerijomis susijusių kanalų veikla taip pat buvo laikinai sustabdyta dėl to, kad jie karą apibūdino kaip „išlaisvinimo misiją“, praneša „The Guardian“.

Be to, „YouTube“ visame pasaulyje uždraudė kanalus, susijusius su Rusijos valstybine žiniasklaida, įskaitant „Russia Today“ ir „Sputnik“.

„YouTube“ vyriausiasis produktų vadovas Nealas Mohanas sakė: „Turime didelių smurtinių įvykių politiką, kuri taikoma tokiems atvejams, kaip didelių smurtinių įvykių neigimas: nuo Holokausto iki Sandy Hook. Ir, žinoma, tai, kas vyksta Ukrainoje, yra didelis smurtinis įvykis. Todėl pasinaudojome šia politika ir ėmėmės precedento neturinčių veiksmų.“

Interviu „The Guardian“ N.Mohanas pridūrė, kad „YouTube“ naujienų turinys apie konfliktą vien Ukrainoje sulaukė daugiau nei 40 mln. peržiūrų.

„Pirmoji ir tikriausiai svarbiausia atsakomybė – užtikrinti, kad žmonės, ieškantys informacijos apie šį įvykį, galėtų gauti tikslią, kokybišką ir patikimą informaciją mūsų platformoje“, – sakė jis.

„YouTube“ taip pat išlieka didžiausia vaizdo įrašų dalijimosi svetainė, veikianti pačioje Rusijoje. Apskaičiuota, kad šia platforma naudojasi 90 mln. Rusijos gyventojų.

„Taigi „YouTube“ yra vieta, kur Rusijos piliečiai gali gauti necenzūruotos informacijos apie karą. Išliekame svarbia platforma patiems Rusijos piliečiams, nes ši krizė toliau vystosi.“

Praėjusią savaitę Rusijos skaitmeninės plėtros ministras Maksutas Šadajevas pareiškė, kad šalis neblokuos „YouTube“, nepaisant ginčų dėl turinio, kai platformai buvo skirta bauda už tai, kad ji nepašalino Rusijoje uždraustų vaizdo įrašų.

M.Šadajevas nurodė, kad populiariausios Rusijos socialinės žiniasklaidos platformos blokavimas paveiktų vartotojus. „Mes neketiname uždaryti „YouTube“, – sakė ministras. „Visų pirma, kai ką nors ribojame, turime aiškiai suprasti, kad mūsų naudotojai nenukentės.“

Rusijoje uždrausta naudotis „Facebook“ ir „Instagram“, o prieiga prie „Twitter“ buvo apribota, reaguojant į pačių platformų draudimus Rusijos valstybinei žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius