Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Youtube“ pristato naujienų kanalą „Newswire“: žinias vaizdais praneš vartotojai

Visa „Youtube“ vartotojų į svetainę įkelta informacija tampa vis svarbesne žiniasklaidos naujienų dalimi ir žurnalistams suteikia svarbios informacijos apie pasaulio įvykius. Atsižvelgdama į tai „Google“ pristatė naują paslaugą „Youtube Neswire“, kuri žurnalistams ir paprastiems žiūrovams padėtų greičiau rasti reikalingą turinį, skelbia „The Verge“.
Vaizdo įrašų programa „Youtube“
Vaizdo įrašų programa „Youtube“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesioginės vaizdo transliacijos „Youtube Newswire“ kanale apims įvairiausias istorijas nuo masinių susišaudymų iki potvynių. Naujasis kanalas bus pasiekiamas globaliai ir atskiruose regionuose.

„Dabar per dieną „Youtube“ pasižiūrima įrašų, kurių trukmė 5 milijonai valandų.

„Dabar per dieną „Youtube“ pasižiūrima įrašų, kurių trukmė 5 milijonai valandų, ir įrašus keliančių liudininkų vaidmuo naujienų pateikimo procese niekuomet nebuvo toks svarbus“, – rašė „Google News Lab“ strategijos ir operacijų vadovė Olivia Ma.

Paslauga paleidžiama bendradarbiaujant su naujienų agentūra „Storyful“, kurios žurnalistų komanda dirbs tam, kad patvirtintų filmuotą medžiagą. „Storyful“ jau anksčiau dirbo su „Youtube“, taip pat ir su „Facebook“, padėdama paleisti platformą „FB Newswire“.

Naujienų agentūros tinklaraščio įrašai rodo apie „Stpryful“ gebėjimus atskirti suklastotus vaizdo įrašus.

„Youtube“ mano, kad žurnalistai taip pat turėtų mokėti atskirti melagingus vaizdo įrašus, ir kartu su „Newswire“ paleidžia edukacinės medžiagos „The First Draft Coalition“, kur žmonės bus mokomi, kaip atskirti tikrus įrašus nuo klastočių.

„Youtube“ kurs ir trečią platformą „The WITNESS Media Lab“, kur bus kuriami „išsamūs projektai, orientuoti į žmogaus teisių iššūkius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius