Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žaidėjams skirtos klaviatūros „Asus ROG Strix Flare“ apžvalga

Kone kasmet sulaukiame vis daugiau gaminių, skirtų specialiai žaidėjams. „Asus Republic of Gamers“ yra kompiuterinių pramogų mėgėjams tikrai pažįstamas prekės ženklas. Kartkartėmis „Asus“ ROG raidėmis pažymėtų produktų pasiūlo ir žaidėjams, kurių pajamos neviršija vidutinių, tačiau tai – tikrai ne toks kartas.
„Asus ROG Strix Flare“ klaviatūra
„Asus ROG Strix Flare“ klaviatūra / GameOn nuotr.

Jau iš pirmo žvilgsnio matyti, kad „Asus ROG Strix Flare“ klaviatūra buvo konstruojama taikantis į aukščiausius kokybės standartus. Tai akivaizdu žiūrint į jos dydį, apdailą ir, žinoma, kainą. Klaviatūra šiuo metu kainuoja apie 180 eurų. Atrodytų, kad lazda smarkiai perlenkta. Tačiau įvertinus galybę mažų, žaidėjams malonių smulkmenų, ją įmanoma pateisinti.

Vos prijungus klaviatūrą prie kompiuterio, pirmasis į akis krentantis dalykas – programuojamas RGB mygtukų pašvietimas. Su specialia programine įranga jūs galite keisti apšviečiamus mygtukus, rinktis spalvą ir pašvietimo tipą, o atliktus pakeitimus išsaugoti. Jei nedegsite noru viską rinktis patys, galėsite pasinaudoti vienu ar keliais iš anksto sukurtais mygtukų pašvietimo profiliais. Taip pat verta paminėti ir galimybę pašvietimą sinchronizuoti su kitais „Asus“ RGB produktais, tad jei namuose turite daugiau šios kompanijos produktų, „Asus ROG Strix Flare“ gali tapti puikia dėlionės dalimi.

Maloni kosmetinė smulkmena – mažas stikliukas dešiniajame klaviatūros viršuje. Jo pašvietimą taip pat galima programuoti, o patį stikliuką su „Asus ROG“ logotipu nesunkiai galite išimti vos tik panorėję. Klaviatūros dėžėje rasite ir tuščią plokštelę, kurią galėsite išsigraviruoti ar apklijuoti lipdukais taip, kaip širdis geidžia.

Kitas į akis krentantis dalykas – klaviatūros viršuje išdėstyti specialūs medijos klavišai (ir "Windows" užrakinimo mygtukas), kurie papildyti specialiu sukamu ritinėliu. Jis įmontuotas kairėje klaviatūros pusėje, tad kompiuterio garsą galima valdyti neatitraukiant rankos nuo pelės. Tai ypač patogus pakeitimas lyginant su tų pačių „Asus“ gaminta „Strix Tactics“ klaviatūra, kuri ritinėlį buvo įmontavusi virš skaičių mygtukų.

„Asus ROG Strix Flare“ norisi pagirti ir kalbant apie mygtukų veikimą. Užuot kūrę savus mechaninius mygtukų perjungimus, kaip tai daro kitos klaviatūras gaminančios kompanijos, „Asus ROG“ vis dar išlieka ištikima aukščiausios klasės vokiškiems „Cherry MX“ sprendimams. „Strix Flare“ galima rinktis su „Cherry MX Red“, „Brown“, „Blue“ ar „Black RGB“ mygtukų perjungimo variantais. Visi jie puikiai tinka tiek minkštesnes, tiek kietesnes mechanines klaviatūras mėgstantiems žaidėjams. Kita vertus, kaip ir visos kitos mechaninės klaviatūros, „Asus ROG Strix Flare“ mygtukų spaudymas skleidžia ganėtinai aiškiai girdimą garsą, tad darbo aplinkoje ji veikiausiai nebus pageidautina.

Galiausiai verta paminėti kitas kokybišką gyvenimą prie kompiuterio užtikrinančias smulkmenas: papildomas USB lizdas, stilingas riešo laikiklis ir storas laidas, kuris tikrai nesusipainios yra puikūs priedai prie kokybiško gaminio. Iš esmės, „Asus ROG Strix Flare“ mechaninė klaviatūra yra aukščiausios klasės gaminys, kuriam koją kišą santykinai aukšta kaina. Tačiau jei ieškote puikios mechaninės klaviatūros žaidimams, o ne darbui ir kaina jums yra tik antraeilis veiksnys – „Asus ROG Strix Flare“ turėtų pateisinti net ir pačių reikliausių žaidėjų lūkesčius.

VIDEO: Asus ROG Strix Flare | Geležis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius