Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: įspūdingas senamiesčio būstas su slėptuve sieninėje spintoje – šiuolaikiniams Radviloms

Jeigu Vilniaus Trakų gatve pasivaikščiotume XVI amžiuje, didelė tikimybė, kad joje prasilenktume su kunigaikščiais Radvilomis. Vienoje seniausių sostinės gatvių stovėjo rūmai, priklausę šiai didikų giminei. Bėgantys amžiai rūmus išardė, tradicijas pakeitė, ir nors istorinės gatvės pakluso modernizmui, savitą žavesį išsaugojo baltomis bažnyčiomis, raudonais namų stogais ir rafinuota senamiesčio dvasia.
Grafų rezidencija Vilniuje
Grafų rezidencija sostinės Trakų gatvėje / R.Kotvickaitės nuotr.

Pasijusti šio amžiaus Radvilomis nėra misija neįmanoma – kadaise jiems priklausiusiame komplekse naujakuriams paruoštas 102,29 kv. metrų, 4 kambarių būstas už 299 tūkst. eurų.

Šimtametės architektūros tradicijos su moderniojo amžiaus technologijomis susipynė prestižiniame „Grafų rezidencijos“ projekte.

Istoriniame objekte – kibirkščiuojantys elektros laidai ir kiauras stogas?

„Atliekant archeologinius tyrimus šioje Trakų g. vietoje buvo rastas akmuo su Radvilų giminės žyma. Garsiosios giminės amžių pastate šiandien mena keletas atidengtų ir eksponuojamų mūro fragmentų. Rekonstrukcijos metu buvo išsaugotos autentiškos sienos, arkos“, – 2012 metais rekonstruotą projekto „Grafų rezidencija“ gyvenamąjį trijų aukštų namą pristato nekilnojamojo turto (NT) agentūros „Capital“ brokeriai Mantas Sladkevičius ir Vaiva Indrašiūtė, publikavę skelbimą lankomiausiame šalyje nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt.

R.Kotvickaitės nuotr./Grafų rezidencija Vilniaus senamiestyje
R.Kotvickaitės nuotr./Grafų rezidencija Vilniaus senamiestyje

NT specialistai neslepia, kad Vilniaus senamiesčio būstai tuo pačiu metu ir žavi, ir baugina pirkėjus: niekas nėra tikras, kokia reali elektros instaliacijos padėtis, vamzdynų, stogų būklė.

„Šiuo atveju nėra ko būgštauti – viskas atnaujinta iš pagrindų. Projekto vystytojams buvo privalu suderinti griežtus gaisrinės saugos, higienos, funkcinius ir paveldosaugos reikalavimus“, – patikina M.Sladkevičius.

Tuščias butas tapo maksimaliai išpildyta erdve

NT srities profesionalų komandos atstovaujamas, naujakuriams paruoštas 4 kambarių būstas – antrajame iš trijų mūrinio namo aukštų. Laiptinėje butų – vos šeši.

„Dažnai tenka susidurti su butais ar namais, kurie pardavinėjami be baldų, tik su plikomis sienomis ir tuščiomis grindimis. Šio buto istorija yra panaši. Kuomet pirmą kartą atvykome, jame stovėjo tik baro stalas su kėdėmis, tad pirmas darbas, kurį reikėjo atlikti – būsto apstatymas naujais mobiliais baldais ir dekoravimas gėlėmis, paveikslais, kilimais.

Kartais žmogus gali atmesti puikų pasiūlymą vien dėl to, kad erdvės tuščios, kadangi įsivaizduoti, kaip viskas atrodys jas užpildžius, būna sudėtinga“, – pasakoja NT brokerė V.Indrašiūtė.

Pravėrusius šarvo duris, saugančias 102,29 kv. metrų būstą sostinės Trakų gatvėje, išjungus signalizaciją, pasitinka ąžuolinių parketlenčių grindys, medžio masyvo kambarių durys ir prie senamiesčio derantis prabangus, šviesus dizainas.

R.Kotvickaitės nuotr./Būsto senamiestyje prieškambaris
R.Kotvickaitės nuotr./Būsto senamiestyje prieškambaris

„Grafų rezidencijos“ erdvės išplanuotos protingai ir praktiškai, o tai leidžia sutaupyti daug vietos. Virtuvės-svetainės zonoje lubos kyla iki 4 metrų, tad joje buvo įrengtas antras aukštas. Šioje antresolėje galima įsikurti darbo kambarį ar vaikų zoną. Po viena į ją vedančių laiptų pakopų – sandėliukas, po kita – sieninės spintos.

Būste – gausybė LED šviestuvų, apsprendžiančių natūralią papildančios dirbtinės šviesos, jaukumo klausimus, vakare suteikiantis romantikos. Bute esanti autentiška šimtametė siena taip pat apšviesta. Virtuvės zonoje po stalviršiais arba už durelių slepiasi buitinė technika. 7,98 kv. metrų ploto vonios kambaryje taip pat paslėpta skalbyklė“, – pasakoja NT brokerė V.Indrašiūtė.

„Kalbant apie šią buto dalį, reikėtų paminėti jos pritaikymą kiekvieno poreikiams. Kadangi vieni žmonės mėgsta vonias, kiti tuo tarpu – dušus, šio būsto naujakuriams paruoštas pilnas komplektas. Mikliam susiruošimui nerti į miesto šurmulį – dušas, malonesniam pasilepinimui – vonia. Viršuje – stoglangis su senamiesčio žvaigždžių natiurmortu“, – priduria M.Sladkevičius.

R.Kotvickaitės nuotr./Vonios kambarys
R.Kotvickaitės nuotr./Vonios kambarys

Pagal šią nuorodą matysite daugiau siūlomo būsto nuotraukų.

Stoglangiai – blogis ar privalumas?

Žvaigždės virš Vilniaus senamiesčio ir raudonų čerpių stogai – panoramos, į kurias atsiveria visi 102,29 kv. metrų būste esantys „Velux“ stoglangiai.

„Yra žmonių, kuriems stogo langai yra minusai, tačiau kiti įžvelgia pliusus. Gal dar nesame pripratę prie jų? Mano manymu, stoglangiai – tik privalumas: per juos vidun patenka daug daugiau natūralios šviesos negu pro įprastus langus. Be to, stoglangiai garantuoja privatumą.

Manau, kad geriau žvelgti į senojo miesto stogus ir dangų negu priešais esančio namo byrančią sieną ir jame gyvenančių žmonių buitį“, – pabrėžia NT brokeris.

Inovatyviai išsprendė parkavimo problemą

Vilniaus senamiestis pasižymi savais privalumais ir trūkumais, kuriuos tarsi rebusus gvildena M.Sladkevičiaus komanda.

Vienas pagrindinių – šios miesto dalies gyventojus ir lankytojus su laiku vis labiau kamuojanti automobilių statymo problema.

„Pastato rekonstrukcijos metu įrengtas požeminis parkingas. Tai – gana nedažnas sprendimas Vilniaus senamiesčiui. Tokiu būdu buvo išspręsta ne tik automobilių statymo problema, bet ir išsaugota erdvė privačiame uždarame kiemelyje, išnaudojant ją terasai jaukiems pavakarojimams. Patekimui į parkingą įrengtas automobilį keliantis liftas. Iš ramaus vidinio kiemelio gyventojus į istorinio namo aukštus kelia kitas, stiklinių sienų liftas“, – detalizuoja M.Sladkevičius.

R.Kotvickaitės nuotr./Šviesus, klasikinis svetainės dizainas
R.Kotvickaitės nuotr./Šviesus, klasikinis svetainės dizainas

Istoriniame pastate – reguliuojamas šildymas

Kaip ir vieta transporto priemonei laikyti, taip ir šildymas tampa didžiausiais iššūkiais senamiesčio gyventojams. Su pastaruoju projekto „Grafų rezidencija“ vystytojai taip pat susitvarkė moderniai.

„Ne paslaptis, kad sąskaitos už centrinį šildymą Vilniaus senamiesčio namuose gyvenantiems nuotaikos nekelia. Radiatoriai ant šimtamečių sienų išpleškina didelius šildymo kaštus. „Grafų rezidencijoje“ buvo įrengtas centrinis kolektorinis šildymas – būste radiatoriai reguliuojami, vonios ir drabužinės zonose veikia grindinis šildymas.

Kiekvienas butas šiame istoriniame name turi individualią apskaitą. Užsimanę radiatorius atsukate iki maksimumo. Išeidami iš namų – užsukate ir mokate tik už bendrų patalpų šildymą. Didelis pliusas vilniečio kišenei“, – pabrėžia M.Sladkevičius.

R.Kotvickaitės nuotr./Žvilgsnis nuo antresolės
R.Kotvickaitės nuotr./Žvilgsnis nuo antresolės

Kambariukas paslaptims kolekcionuoti

4 kambarių būstas sostinės Trakų gatvėje pasižymi ir dar vienu išskirtinumu, interesantams atskleidžiamu tik vykstant apžiūroms. Tai – slaptas kambariukas, pasirodantis atstūmus sieninę spintą.

„Įėjimo į kambariuką nesimato. Būtina konkrečiai žinoti, kur jis yra. Tiksliau, kurią sieninę spintą reikia atstumti norint patekti į vidų. Kambariuko aukštis tik vietomis siekia 1,6 metro – žymą, nuo kurios Registrų centras fiksuoja plotą. Bendrame buto plote ši erdvė oficialiai užima tik 2 kv. metrus, nors grindų plotas slėptuvėje gerokai didesnis“, – užsimena V.Indrašiūtė.

Slėptuve labiausiai domisi į Grafų rezidencijos apžiūras vilniečius atlydinčios atžalas.

„Laiptukais į antresolę užbėgę kartu su vaikais, parodome jiems slėptuvę – ir mažieji prapuola. Ten pasilieka žaisti. Kambariukas su stoglangiu, šviesus, tinkamas ir kaip meditacijos ar knygų skaitymo vieta suaugusiajam“,– apibendrina V.Indrašiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./NT agentūros „Capital“ brokeriai Mantas Sladkevičius ir Vaiva Indrašiūtė
Asmeninio albumo nuotr./NT agentūros „Capital“ brokeriai Mantas Sladkevičius ir Vaiva Indrašiūtė

Pavargusiems taksistams ir sodininkams

Šeimai su mokyklinio amžiaus atžalomis, pasak NT brokerių komandos, geriausiai pritaikytas modernus šviesaus interjero butas sostinės Trakų gatvėje:

„Žmonės keičia namus, natūraliai vyksta rotacija, kadangi skirtingais gyvenimo laikotarpiais skiriasi ir poreikiai. Vieni nori ištrūkti iš Vilniaus centro šurmulio, gyventi nuosavame name užmiestyje, arčiau gamtos, su privačiais kiemais. Kiti – priešingai: pasveria, kad brangiausiai kainuoja laikas. Pavargę dirbti neetatiniais taksistais ir sodininkais, apsigyvena didmiesčio širdyje, iš kurios viską gali pasiekti ranka.

Šis būstas pagal kvadratinių metrų ir kambarių skaičių tinkamas šeimai. Aktualus – turintiems mokyklinio amžiaus vaikų: mokyklos, darželiai, neformalaus ugdymo įstaigos ir veiklos pasiekiamos ranka. Patogu mėgstantiems aktyvų gyvenimo būdą, kadangi pagrindiniai Vilniaus monumentai ir susibūrimo vietos – dešimties–penkiolikos minučių pėsčiomis atstumu.“

Skelbimą ir ir šio būsto nuotraukų taip pat rasite lankomiausiame šalyje nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius