-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: nepriekaištingas lofto pavyzdys Vilniuje – 242 kv. metrai vientisos harmoningos kompozicijos

Sparčiai išpopuliarėję Jungtinėse Amerikos Valstijose, lofto tipo būstai praėjusiame amžiuje gelbėjo miestus kitapus Atlanto. Juose nenaudojamas gamyklines, sandėliavimo patalpas ar dirbtuves buvo imtasi modifikuoti į gyvenamuosius būstus. Aukštos lubos, virtininiai langai ir vientisa, sienų nedalijama erdvė pamažu užkariavo ir dizainerių Lietuvoje simpatijas.
Būstas Vinciūniškių soduose
Lofto tipo būstas yra tarp Valakampių ir Antakalnio mikrorajonų, Vinciūniškių soduose / NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr.

Pradžioje loftai tradiciškai ėmė karaliauti viršutiniuose senų industrinių pastatų aukštuose, o vėliau savitai žavingi vientisų erdvių komponavimo ir interjero dekoravimo principai prigijo individualiuose namuose. Puikus to pavyzdys – Vilniaus šiaurės rytų pusėje, pušyno pašonėje, šiuo metu parduodamas 242 kv. metrų ploto namas.

Šio būsto interjero sprendimus apžiūrėti galite lankomiausiame Lietuvos nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Dviaukštis lofto tipo mūrinis namas draustinio pašonėje
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Dviaukštis lofto tipo mūrinis namas draustinio pašonėje

Sklypas – aukso vertės: alsuoja draustinio ritmu

Dviaukštis mūrinis lofto tipo namas yra tarp Valakampių ir Antakalnio mikrorajonų, Vinciūniškių soduose. Teritorija, kadaise tarnavusi kaip kolektyvinių sodų bendrija, kurioje vilniečiai vasaromis ne vien nuo miesto šurmulio slėpėsi, bet ir daržuose plušo, per pastaruosius dešimtmečius pasikeitė neatpažįstamai.

„Vilniui žvėriškais tempais plečiantis į visas puses, ir sodai neišvengė rimtų pokyčių. Šiuo metu Vinčiūniškėse didžioji dalis pastatų yra prabangūs gyvenamieji namai. Jau nė nekalbant apie tai, kad kadaise į šią vietą vedęs žvyro kelias virto patogiu privažiavimu su asfalto danga, o kaimynystę pasiekė visos būtiniausios komunikacijos, tarp kurių – ir miesto vandentiekis.

8 arų sklypas, kuriame stovi šis būstas, kraštinis teritorijoje ir ribojasi su Veržuvos hidrografiniu draustiniu. Atveri kiemo vartelius ir patenki į šimtametį mišką. Pakeli galvą, ir virš tavęs – užburiančios pušų viršūnės“, – dizainu unikalų objektą pristato NT paslaugų kompanijos „Capital“ brokerė Neringa Čebatorienė.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Kaimynystėje – šimtamečių pušų viršūnės
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Kaimynystėje – šimtamečių pušų viršūnės

Netradiciniai sprendimai nulipdė tobulą rezultatą

Kraštinis Vinciūniškių sodų bendrijos sklypas, kurį kutena už tvoros žaliuojančios ir kvepiančios šimtametės pušys – riboženklis, skelbiantis Veržuvos hidrografinio draustinio pradžią, anot N.Čebatorienės, tapo profesionalių dizainerių įkvėpimu.

Kurdami lofto koncepcijos individualų gyvenamąjį namą savo srities žinovai išpildė drąsiausias vizijas, susipynusias su populiariomis vakarietiškomis tendencijomis.

Vilniui žvėriškais tempais plečiantis į visas puses, ir sodai neišvengė rimtų pokyčių.

242 kv. metrų ploto, dviejų aukštų name įrengti 5 kambariai. Pirmajame aukšte suprojektuota erdvi svetainė su virtuve, darbo kambarys, miegamasis, vonios kambarys ir atskiras svečių tualetas.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Svetainė su 5 metrų aukščio lubomis
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Svetainė su 5 metrų aukščio lubomis

„Įrengimui buvo pasirinkti rafinuoto šiuolaikiško dizaino ryškių atspalvių baldai. Dominuoja trys spalvos: pieno putos, senų plytų ir gilios pilkos. Jų derinys interjero ansamblyje skamba labai išraiškingai. O kalbant apie sienas ir pertvaras, reikėtų paminėti, kad jų interjere išties nedaug.

Sakyčiau, minimaliai, ir tik tose zonose, kur be jų niekaip nebuvo įmanoma apsieiti. Tarkime, pirmojo aukšto san. mazgas įrengtas nedidelėje erdvėje ir paslėptas už stumdomų durų. Tuo tarpu iš kristalano lietas praustuvas randamas atviroje bendroje erdvėje, greta stumdomų durų“, – 15min pasakoja N.Čebatorienė.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Iš kristalano lietas praustuvas – bendroje erdvėje
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Iš kristalano lietas praustuvas – bendroje erdvėje

Medinės atraminės kolonos – iš senovinio Baltarusijos dvaro

Aukštos erdvės – svarbiausias lofto tipo būstų parametras. Dviaukščio mūrinio namo Vinciūniškėse svetainės lubų keteros siekia įspūdingą 5 m aukštį. Erdvę dar labiau išryškina senos medinės atraminės kolonos.

„Kolonos buvo atvežtos iš senovinio Baltarusijos dvaro liekanų. Autentiškos, patrūnijusios detalės puikiai „įsipaišė“ į modernų interjerą. Neišbaigtumo įspūdis, kurį provokuoja grubokos kolonos, netobulai tinkuotos sienos ir šį duetą papildantys senų plytų fragmentai taip pat yra skiriamasis loftų bruožas“, – primena NT paslaugų kompanijos „Capital“ brokerė.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Medinės atraminės kolonos parvežtos iš dvaro Baltarusijoje
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Medinės atraminės kolonos parvežtos iš dvaro Baltarusijoje

Virtuvės zona pirmajame šio būsto aukšte atrandama tik pagal plytelėmis išklotas grindis ir oranžinės spalvos balduose integruotą orkaitę bei mikrobangų krosnelę.

„Kadangi grindys visame name vienodos, išklotos sendintomis ąžuolo masyvo grindlentėmis, svetainės ir virtuvės zonas atskiria tik stalas, pagamintas iš atsparios bet kokiam poveikiui DSP plokštės. Likę virtuvės baldai ir įrankiai labiau primena dekoro elementus. Net ir svetainėje esantis modernaus dizaino židinys panašesnis į dekoro detalę“, – pastebi N.Čebatorienė.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Svetainės ir virtuvės zonų akistata
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Svetainės ir virtuvės zonų akistata

Atviras vonios kambarys ir miegamasis be spintos

Greta svetainės įkurdintas darbo kambarys, kuriame – rašomasis stalas su plačiu stiklo paviršiumi ir metalinėmis spintelėmis. Šalimais jo – grubokos konstrukcijos laiptai, vedantys į antrąjį pastato aukštą: miegamąjį, erdvų vaikų kambarį ir vonios kambarį.

„Įdomu tai, kad pirmajame aukšte, už laiptų, rasite erdvią vonią, kurią įrėmina tik didelės ryškios vyšninės spalvos stumdomos pertvaros. Pakilę į antrąjį aukštą, pateksite į pagrindinį miegamąjį. Siekdami neapsunkinti poilsio kambario, profesionalūs dizaineriai pasirinko ne spintą, o drabužinę su atviromis lentynomis ir vienu kitu stalčiumi.

Atveri kiemo vartelius ir patenki į šimtametį mišką. Pakeli galvą, ir virš tavęs – užburiančios pušų viršūnės.

Už mūrinės senų plytų miegamojo sienos, netgi nesiekiančios lubų – šeimininkų vonios kambarys, kuris praktiškai lieka atviras“, – pasakoja N.Čebatorienė.

Lauko teritorijoje, supančioje šį unikalaus dizaino būstą, reklamuojamą lankomiausiame šalies NT portale Aruodas.lt, įrengtos dvi jaukios medinės terasos. Viena iš jų – su lauko baldais ir šildytuvais po stogu, o kita – su sukūrine vonia ir griline. Garažas buvo sumaniai transformuotas į sporto salę.

Visa būsto teritorija aptverta, saugoma geriausio šių laikų sarginio šuns – signalizacijos.

NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Viena iš dviejų būsto Vinciūniškių soduose terasų
NT paslaugų kompanijos „Capital“ nuotr./Viena iš dviejų būsto Vinciūniškių soduose terasų

Kokybiškai įrengtas namas parduodamas su visais jame esančiais baldais ir „Miele“ gamintojų buitine technika.

Iki ežero pakrantės arba eketės – ristele

Pasak NT brokerės N.Čebatorienės, Veržuvos hidrografinis draustinis – ne vienintelis gamtos stebuklas, ranka pasiekiamas iš šių namų Vinčiūniškėse. Pėsčiomis, ristele ar dviračiu nesunkiai įveikiamas 3 km atstumas, skiriantis nuo dviejų pagrindinių Nemenčinės Gėlos I ir II ežerų.

„Nėra dažnas variantas Vilniuje, kad gyventum šalia gamtos, prie pat draustinio ir ežerus galėtum pasiekti taip nesunkiai. Net automobilio nereikia. Išeini iš namų pasivaikščioti ar prasibėgti krosą ir užbaigi maršrutą šuoliu į ežerą.

Šio būsto šeimininkas – sveiko gyvenimo būdo propaguotojas, ežere maudosi tiek vasarą, tiek žiemą. Prasibėga, apšyla ir neria į eketę. Vadinasi, net sostinėje gyvendamas nesunkiai gali būti „ruoniu“, – kalbėjo kompanijos „Capital“ brokerė.

NT rinkos specialistė pastebi, kad šiuo metu įsigyti būstą su nuosavu sklypu arti miesto tapo gana sudėtinga. Panašūs objektai įkainoti gerokai brangiau arba yra dvigubai toliau nuo miesto centro.

Kokia yra individualaus gyvenamojo namo Vinčiūniškėse kaina, sužinosite spustelėję šią nuorodą, nukreipiančią į lankomiausią šalies NT skelbimų portalą Aruodas.lt.

„Šio 242 kv. metrų ploto būsto interjeras – ne vienos dienos mados. 2007 metais jį įrenginėję profesionalai mąstė į priekį. Tai leidžia namų interjerui ir dizaino sprendimams išlaikyti savo aktualumą iki šių dienų ir dar dešimtmečiams į priekį. Mano manymu, čia įsikurs jaunatviška, veržli šeima su mokyklinio amžiaus vaikais. Vertinanti vaikų sveikatą, galimybę kasdien kvėpuoti tyru oru, o artimiausias ugdymo įstaigas ir darbovietes pasiekti per kelias ar keliolika minučių automobiliu“, – pabrėžia N.Čebatorienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius