Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: parduodami industrinio stiliaus apartamentai Palangoje su sūkurine vonia terasoje ir unikaliu išplanavimu

Apartamentai Vaivorykštės g. Palangoje išsiskiria architekto projektuotu interjeru, kuriame vyrauja tamsios, solidžios spalvos, industrinės medžiagos – betonas, metalas, akmuo. Unikalus sprendimas – virtuvės ir svetainės gyvenamoji erdvė sujungta su garažu.
Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje
Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje / Akvilės Balvočiūtės nuotr.
Temos: 2 Palanga Aruodas.lt

Šis išskirtinis būstas reklamuojamas lankomiausiame NT portale Aruodas.lt" pagal šią nuorodą.

Trijų kambarių, 95-ių kv. m. apartamentai įrengti projekte „Mano jūra“ vieno aukšto name 2021 m. Privačiame 5 arų žemės sklype jaukiems pasisėdėjimams įrengta terasa, sūkurinė vonia, grilio zona, jei vakarais per vėsu – pastatyti dujiniai šildytuvai.

Bendroje projekto „Mano jūra“ teritorijoje daug dėmesio skirta gyventojų patogumui ir poilsiui: yra šildomas baseinas su gultais ir skėčiais, pavėsinės, vaikų žaidimo aikštelė, kepsninės ir picų krosnis, pirtis, kubilas.

Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje
Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje

Vizija – grubios estetikos interjeras


„Apartamentuose vyrauja tamsios spalvos ir industrinės medžiagos. Tokį pasirinkimą lėmė užsakovas, kuris turėjo aiškią namų viziją, svajojo įgyvendinti grubios estetikos interjerą. Buto savininkui patinka betonas, prie jo derinome kitas medžiagas – sienos dengtos metalu, lubose – armatūros tinklo ažūras“, – sako interjero autorius architektas Gediminas Langvinis.
Pasak interjero autoriaus, visos apartamentuose panaudotos medžiagos yra natūralios, jokios imitacijos: „Virtuvės ir kambarių sienos padengtos šlifuoto metalo lakštais, kurie apjungia visą apdailą – pritvirtinti ir prie baldinių plokščių.“

Šis metalas dažniausiai naudojamas eksterjeruose, atsirandančios rūdys suteikia jam papildomo dekoratyvumo. „Interjere vengėme rūdžių efekto, todėl metalą šlifavome, konservavome, lakavome – vietomis atsirado nelygumų, šiek tiek išryškėjo rūdžių. Interjeras turi būti ne tik estetiškas, bet ir praktiškas“, – pasakoja architektas.

Garažas vienoje erdvėje su gyvenamąja erdve

Buto savininkas mėgsta išskirtinius automobilius, todėl norėjo jam skirti pagrindinį vaidmenį – garažas susijungė su gyvenamąja erdve. „Ši idėja nėra nauja pasaulyje, ją įgyvendinome šiame projekte“, – teigia architektas.

Virtuvės–svetainės zonoje vietoj vitrininio lango įrengti pakeliami skaidrūs garažo vartai. Pasak interjero autoriaus, pro vartus į namų vidų patenka daug natūralios šviesos, be kurios tamsių spalvų interjeras būtų per daug užtamsintas.

Kitoje gyvenamosios zonos pusėje, kur įrengta svetainė, pro didelius vitrininius langus atsiveria gražus vaizdas į terasą, poilsio zoną, žaliąsias erdves.

Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje
Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje

Skelbimą matysite pagal šią nuorodą.

Visas erdves jungiantys sprendimai ir tamsios spalvos

Interjero, virtuvės zonos, minkštų baldų spalvos išskirtinai tamsios: nuo betono pilkos iki juodos. „Tamsios spalvos yra mano kaip interjero autoriaus bruožas“, – teigia architektas.

Betono, metalo lakštų sienų apdaila panaudota ir miegamajame. Taip pat pilko betono ir tamsaus metalo sienos, juodo metalo dviaukštės lovos, juodos spalvos rašomieji stalai ir tokios pačios kiliminė danga įrengta vaikų kambaryje. „Čia buvo dviejų berniukų kambarys, todėl interjeras yra „vyriškas“, – sako G.Langvinis.

Apartamentuose yra išskirtinis aukštis, iki 3 metrų, nes lubos paliktos atviros, jas dengia tik armatūra. „Specialiai neįrengėme lubų, jas tik nudažėme tamsiai, o armatūros tinklas sukuria ažūrinį efektą, pro kurį matyti kiaurai betonas“, – akcentuoja architektas.

Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje
Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje

Duše – biri skalda ir garažo estetikos atgarsiai

Apartamentuose įrengtame duše panaudoti skelti natūralūs akmenys, kurie naudojami dekoratyviniams takams dengti. „Tokiu sprendimu siekta dviejų efektų – skelti akmenys derinti prie kitų natūralių medžiagų ir kartu atlieka jutiminę funkciją – masažuoja pėdas, jautiesi tarsi vaikščiotum akmenuotu pajūriu“, – pasakoja interjero autorius.

Vienas praustuvas taip pat iškaltas iš akmens. Kitame sanitariniame mazge praustuvas yra keramikinis, bet pastatytas ant didelės statinės formos – tai, pasak architekto, siejasi su garažo estetika.

Dušą nuo svetainės skiria stiklinė pertvara ir vitrininis langas į terasą, todėl pakabintos užuolaidos, jei reikia privatumo.

Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje
Akvilės Balvočiūtės nuotr./Apartamentai projekte „Mano jūra“ Palangoje

Terasoje – poilsio ir SPA zona

Apartamentų terasoje įrengta poilsio ir SPA zona – sūkurinė vonia. Pasak architekto, sūkurinė vonia – rečiau pasitaikantis pasirinkimas dėl vėsesnio lietuviško klimato: „Tačiau viskas priklauso nuo užsakovo finansinių galimybių, nes tai brangiau nei statyti vandens kubilą.“

Apartamentuose patogu gyventi visus metus, projekto „Mano jūra“ gyventojai čia praleidžia daug laiko ir kaip atostogų būste.

Šiuose namuose gyventi ne tik jauku, patogu, bet ir saugu, nes visa teritorija aptverta ir apšviesta. Įrengtos individualios automobilių parkavimo vietos uždaroje komplekso teritorijoje, į kurią įvažiuoti galima tik pro automatinius vartus, valdomus pulteliais ar telefono skambučiu.

Saugumui užtikrinti, apartamentuose įrengtos vaizdo kameros bei signalizacija. Kompleksas visą parą taip pat stebimas vaizdo kameromis.

Aplinkos priežiūra ir visomis paslaugomis laisvalaikio zonoje rūpinasi komplekso administratorius. Vasaros metu prie baseino budi atsakingas asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius