Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A. Kisielienės interjeras – kur susitinka prabanga, klasika ir geometriniai raštai

Naujamiestyje statomame kvartale „B23“ Nacionalinio interjero konkurso finalininkė, dizainerė Agnė Kisielienė kuria prabangaus klasikinio stiliaus, 45 kvadratinių metrų ploto buto interjerą. Į klasikinį stilių dizainerė įpynė juodos spalvos, originalių raštų ant lubų ir šiek tiek auksinių potėpių.
Svetainė
Svetainė / Agnės Kiselienės vizul.

Dėl originalaus sprendimo vėliau suabejojo

„Gryno klasikinio stiliaus mano interjeruose pasitaiko retai – dažniau tai būna modernus stilius maišytas su klasika, eklektika,– sako A. Kisielienė. – Klientai dažnai pageidauja klasikinio stiliaus raštų, elementų, tačiau kartu nori neapkrauti erdvių. Todėl į interjerą įsileidžiami modernūs baldai.“

Savo interjere A. Kisielienė naudojo poliuretano juostas, iš kurių svetainėje ant lubų sukurė linijų raštus. Pašnekovė prisimena, jog ją įkyriai persekiojo mintis kažką tokio padaryti su šio būsto lubomis, kad jos taptų interjero „kabliuku“. Taip ant lubų atsirado geometrinis piešinys. Dizainerė panašų motyvą buvo nupiešusi ir ant virtuvės sienelės, tačiau vėliau jo atsisakė.

„Mano interjere yra nemažai juodų baldų, tad norėjosi ir juodų juostų ant lubų.. Bet šiandien idėją šiek tiek pakeičiau. Juostos bus sienų spalvos, reljefinės. Ilgainiui mano vizualizacijose esantis piešinys man pasirodė kiek grubokas, todėl jį keičiau, dabar jis bus švelnesnis, primins klasikiniuose interjeruose matomas linijas“, – sakė pašnekovė.

A. Kisielienė taip pat būste panaudojo juodą spalvą – tai netradicinis sprendimas, nes klasikiniuose interjeruose tokia spalva yra retas svečias.

Ragina nebijoti tamsesnių spalvų miegamajame

Interviu dieną ji ką tik buvo išrinkusi užuolaidas savo kuriamam būstui. Nors vizualizacijose jos gali pasirodyti masyvios, A. Kisielienė džiaugėsi radusi blizgų, lengvai krentantį audinį.

Daugelio akį jos vizualizacijose patraukė sodriai raudoni minkštieji baldai. Vis tik dizainerė nusprendė jų spalvą sušvelninti ir rinktis šviesiai melsvą sofą ir fotelį – bus išlaikyta tik klasikinė jų forma.

„Aš asmeniškai mėgstu spalvas. Tokia raudona naudojama kai kuriuose klasikiniuose interjeruose. Man norėjosi, kad raudona įneštų šilumos, kadangi interjere naudojamos balta, juoda, pilka spalvos. Tačiau vėliau šiek tiek pašviesinau interjerą ir pasirinkau melsvą spalvą. Manau, po tokio sprendimo interjeras atrodys lengviau,“– svarstė A. Kisielienė.

Šiame interjere kur ne kur pabarstyta aukso detalių: aukso spalvos rėmą turi kavos staliukas svetainėje, garsios britų aktorės Audrey Hepburn portretas atrodo tarsi kelis kartus perbrauktas auksiniais dažais, virtuvėje – aukso spalvos baldų rankenėlės. Dizainerės teigimu, tai suteikia prabangos pojūtį ir šiek tiek sušildo interjerą.

Sodri spalva palikta miegamajo kambariui. Dizainerė ragina nebijoti šią namų erdvę dekoruoti tamsesnėmis spalvomis.

„Į šį kambarį ateiname tik miegoti ir tamsios spalvos jame suteikia netgi daugiau jaukumo,“– kalbėjo dizainerė. Savo butui ji taip pat parinko aukso spalvos lovą, kuri atsveria sodrią mėlyną.

„Aukso ir mėlyna spalvos dažnai derinamos interjere, jos labai gražiai dera tarpusavyje,“– sakė A. Kisielienė.

Dilema: arba minkštas atlošas, arba patogus praėjimas

Su kokiais iššūkiais kurdama šį interjerą susidūrė dizainerė?

„Miegamojo ilgis buvo, berods, 2,6 metro. Standartinis čiužinio ilgis – 2 metrai. O svarstant apie lovą su minkštu atlošu, tai jis visuomet yra gerokai storesnis už medinį. Taigi ieškant lovos dauguma variantų buvo tokio dydžio, kad būtų likęs per siauras praėjimas. Galiausiai radau tikusį variantą,“ – kalbėjo dizainerė.

Apskritai klasikiniam interjero stiliui būdingi masyvūs, didelių išmatavimų baldai. Todėl pasak A. Kisielienės, jos buto interjeras nėra visiškai klasikinis – ieškota lengvesnių baldų.

Dėl praktinio aspekto teko atsisakyti ir žaismingų paauksuotų liūto letenų, laikančių vonią.

„Buvau išsirinkusi konkrečią vonią ir ją naudojau savo vizualizacijose, tačiau ji buvo šiek tiek siaurėjanti, o turėjo stovėti prie pat sienos. Supratau, kad prisitaškius vandens nebūtų kaip prieiti ir išvalyti tos vietos, – apie smulkmenas, galinčias virsti problema, pasakojo A. Kisielienė. – Todėl pasirinkau kitą vonią, taip pat klasikinę, užapvalintais kraštais ir gana įdomią: jos vienas kraštas aukštesnis už kitą. Ji jau bus statoma visiškai prie sienos.“

Dizainerė pastebi, jog vieni žmonės mėgsta maudytis vonioje, kiti – duše. Kadangi šiame bute bus įrengta vonia su dušu, toks variantas turėtų tikti abiejų maudymosi būdų mėgėjams.

Kruopštus skaičiavimas tapo iššūkiu

Dizaineriams nacionalinio interjero konkurse reikėjo ne tik kurti interjerus, tačiau ir pateikti konkrečią būsto įrengimo sąmatą. A. Kisielienė sako, jog tai tapo iššūkiu ir nauja patirtimi.

„Neįvertini tokių smulkmenų, pavyzdžiui, kad perkant šviestuvą, juk dar reikės ir lempučių. Prisidėjo baldų ir kitų prekių atvežimo į objektą kaina. Taip smulkmena prie smulkmenos ir dėjosi, kol pastebėjau, kad jau nebetelpu į numatytą biudžetą. Supanikavau. Teko dar kartą viską kruopščiai perskaičiuoti,“ – sakė dizainerė.

Įdomu tai, jog A. Kisielienė iki šiol turėjo tik vieną klientą, kuris buvo nusistatęs konkrečią sąmatą ir užsibrėžęs tikslą jos neviršyti. Kiti gi, biudžetui išsekus, tiesiog nusprendžia vieną ar kitą baldą įsigyti vėliau ir kol kas gyventi be jo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius