Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dizaino legenda: D.Ramso moduliniai baldai ir filosofija pristatomi dizaino muziejuje Vokietijoje

Dieterio Ramso kūriniai kompanijai „Braun“ – XX amžiaus vidurio dizaino legenda. Jo naudoti dizaino principai neprarado savo aktualumo ir sėkmingai atgyja šių dienų pramoninio dizaino gaminiuose. Pavyzdžiui, kompanijos „Apple“. Vokietijos pasienyje veikiantis dizaino muziejus „Vitra“ suteikia išskirtinę progą susipažinti su D.Ramso kurtais baldais bei nepraradusia aktualumo jo dizaino filosofija.
„Vitsoe“ salonas Frankfurte, 1971 m.
„Vitsoe“ salonas Frankfurte, 1971 m. / „Ingeborg Kracht Rams“ nuotr.
Temos: 1 Baldai

Baldų dizaino muziejaus „Vitra“ (Vitra Design Museum, Charles-Eames g. 2, Weil am Rhein) korpuse „Schaudepot“ ruošiama legendinio XX amžiaus vidurio pramoninio dizainerio D.Ramso paroda „Dieter Rams. Modular World“ (liet. „Dieteris Ramsas. Modulinis pasaulis“).

„Christoph Sagel“ (APPEL DESIGN GALLERY, Berlin)/ Sesselprogramm 601/02
„Christoph Sagel“ (APPEL DESIGN GALLERY, Berlin)/ Sesselprogramm 601/02

Vokiečių dizaino meistras baldų pasaulyje geriausiai yra žinomas savo moduline lentynų sistema 606. Vis dėlto jo sukurti sėdėti skirti baldai byloja apie žymiai platesnį dizainerio kūrybinį spektrą.

Pagal šveicarų architektų „Herzog & de Meuron” projektą neseniai pastatytame sandėlį primenančiame korpuse „Schaudepot“ bus eksponuojami D.Ramso sukurti baldai ir elektriniai prietaisai. Kartu čia pristatyti archyviniai dokumentai bei interviu su pačiu dizaineriu leis giliau pažinti jo dizaino filosofiją ir suprasti kaip giliai D.Ramso kurtas dizainas yra suaugęs su pasaulėžiūra, kuriai būdingas paprastumas, atvirumas ir mažinimas. Šių principų amžinumas paverčia jo kūrinius savotiškais tvaraus dizaino mokymosi vadovėliais ir net šiandieną daro įtaką dizaineriams.

Michael Kretzer nuotr./Dieteris Ramsas
Michael Kretzer nuotr./Dieteris Ramsas

Paroda „Dieter Rams. Modular World“ dizaino muziejaus „Vitra“ korpuse „Schaudepot“ veiks nuo lapkričio 18 dienos iki kitų metų kovo 12-osios. Parodą lydės sausio 25 dieną rengiama ekskursija su kuratoriumi bei kovo 9 dieną numatyta Marko Adamso paskaita.

Parengta pagal „Vitra“ informaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius