Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Džiaugsmas akims: ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos

Tik penkios minutės nuo miesto centro įsikūręs Kitzhof viešbutis ir sveikatingumo centras dovanoja galimybę grožėtis Austrijos Alpių grožiu, supančiu iš visų pusių. Įkvėptas senoviškos Tirolio fermų tradicijos, šis elegantiškas pastatas žavi įstabiu, šiltu stiliumi ir natūralumu. Atvykę svečiai čia gali ne tik patirti komfortą, bet ir pasisemti nepakartojamų įspūdžių, mat šioje legendomis apipintoje vietovėje išlikę seni papročiai. Vietinės kilmės apdailos medžiagos ir iš jų pagaminti baldai, čia pat užauginti maisto produktai, galimybė išmokti amatų ar stebėti jų procesą – visa tai po vienu stogu.
Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos
Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos / „Design Hotels“ nuotr.

Vieta: Kicbiuhelis (Kitzbühel), Austrija

Įgyvendinta: 2019 m.

Viešbutyje yra net 162 kambariai ir apartamentai, kurių plotai svyruoja nuo 20 iki 170 m². Beveik visuose stovi karališko dydžio lovos, odiniai baldai, įtaisytos vonios ir dušai. Išskyrus keletą mažųjų numerių, visi kiti turi nuostabius balkonus arba terasas, iš kurių galima grožėtis baltuojančiomis kalnų smailėmis, mėgautis tyru oru ir gamtos garsais. Didžiųjų apartamentų terasose įrengti atviri lauko židiniai šildo žvarbią dieną, o jaukiose, privačiose svetainės tipo erdvėse smagu leisti laiką su šeima netrukdomiems svetimų žmonių. Ant šlaito matyti didžiulės vietinės rūšies gyvulių – gemzių – kaimenės. Šis unikalus žinduolis tapo savotišku viešbučio simboliu: jis atsirado tiek logotipuose, tiek audinių bei gobelenų raštuose.

„Design Hotels“ nuotr./Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos
„Design Hotels“ nuotr./Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos

Dizainu rūpinosi viešbučio bendraturtė Uschi Schelle-Müller. Sienų plokštės ir dalis grindų dangos buvo pasiskolintos iš senos fermos – stengtasi sukurti ne tik dailų, bet ir tvarų, kuo ekologiškesnį interjerą. Taip pat siekta neimportuoti produktų, todėl čia tinkamas vietas surado apylinkių amatininkų nuausti pledai, apdirbti elnių ragai, tarnaujantys kaip teminis dekoro elementas, bei odos gaminiai, pasakojantys apie čionykštes tradicijas. Pasirinkus austriškus produktus, interjere pavyko perteikti autentišką, tirolietišką pojūtį ir atmosferą. Kambariai nebuvo kopijuojami – kiekvienas išsiskiria savitu stiliumi, baldų išdėstymu. Siekta sukurti viešbutį, kuriame būtų išsaugotas unikalumas ir senoviški motyvai, o ne, kaip dabar populiaru, pateikti komfortišką, visiems tinkančią ir patinkančią modernią versiją.

„Design Hotels“ nuotr./Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos
„Design Hotels“ nuotr./Ten, kur atsiskleidžia Tirolio tradicijos

Tiek pastato išorėje, tiek viduje vyrauja išraiškingos faktūros mediena. Greta šios medžiagos dailiai priderinta vilna, veltinio audiniai, kailiai. Akcentinė spalva – gili raudona. Užuolaidose, kilimuose, pagalvėlėse, lovatiesėse ir dalyje fasado kaip skiriamasis ženklas pritaikyta nacionalinė spalva interjere atrodo stebėtinai jaukiai. Grubūs baldai, suderinti su modernesniais, švelnesnių formų elementais, sudaro harmoningą bendrą vaizdą. Juos papildo medinės grindys, sienos ir lubų sijos. Languoti gobelenai, menantys pižaminį audinį, miegamuosius paverčia itin mielais akiai.

Miegamųjų vonios kambariuose randamos kūno priežiūros priemonės pagamintos iš natūralių medžiagų, baseino vandeniui šildyti naudojama saulės energija, medus – tiesiai iš avilio, o pusryčiams tiekiamas šalimais besiganančių karvių pienas, apdorotas senoviniu būdu. Tokie niuansai parodo atidumą kiekvienai detalei ar veiksmui ir skatina svečius sekti pavyzdžiu ar juo tiesiog žavėtis. Nenuostabu, jog šis viešbutis jau turi ištikimų lankytojų grupę, dažnai atvykstančių pasisvečiuoti. Natūralumas reiškia ne tik grožį, bet ir kokybę, neapsakomą skonį, malonią tekstūrą, aromatą – tokiomis priemonėmis siekiama sužadinti atvykėlių pojūčius ir taip sustiprinti malonias patirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius