Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno „Žalgirio“ arenos vadovės šeimos būstas: vieta, kur kuriamos istorijos

Kauno „Žalgirio“ arenos vadovė Asta Ivanauskienė su šeima iškeitė ramybę ir namą užmiestyje į būstą Kauno širdyje, senamiestyje. Naujajame bute savininkai prašė sukurti tokią erdvę, kurioje būtų kuriamos šeimos, o ne daiktų istorijos.
Buto interjeras
Buto interjeras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Buto dizainas buvo patikėtas architektei ir interjero dizainerei Sigitai Kundrotaitei-Savickei.

„Kadangi planavome bute su tokiu išplanavimu gyventi apie dešimt metų, pagrindinį akcentą teikėme bendrai erdvei, norėjome, kad ji būtų telkianti, vienijanti“, – 15min pasakojo A.Ivanauskienė.

Pasak A.Ivanauskienės, šeima tiki, jog namuose gyvena žmonės, istorijos, įspūdžiai, o ne daiktai. Todėl pagrindiniu tikslu iškėlė norą gyventi „minimalistiškai“, ne tik stiliaus, bet ir daiktų kiekio prasme.

„Šeimoje kartu gyvename 15 metų, puikiai suvokiame savo įpročius ir žinome, kur daugiausia praleidžiame laiko. Dėl to ypatingas dėmesys skirtas virtuvei, gyvenamai erdvei. Norėjome išskirtinio, drąsaus, tačiau drauge ir patogaus interjero“, – sakė ji.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras

Architektė S.Kundrotaitė-Savickė tikino, kad jos kuriamo interjero uždavinys buvo išsaugoti ir pabrėžti namo privalumus bei kurti erdvę, kurios centrine ašimi taptų žmogus. Interjero unikalumui toną uždavė penkių asmenų šeimos poreikiai bei gyvenimo būdas.

„Pagrindinis žodis, apibrėžiantis šį šeimos būstą – asketiškumas. Interjero stilius – šiuolaikinis „High-Tech“. Didžiausias dėmesys skirtas žmogui ir jo asmenybei bei erdvės pojūčiui ir natūralių medžiagų dermei.

Šio interjero kūrimą palengvino ir namo architektūra. Tikrai ne kiekviename name galima sukurti „High-Tech“ stilių, kurio esmė tarsi „išversta architektūra“, kai interjeru tampa pati inžinerija, betonas, „plikos sienos“, vamzdynai“, – teigė architektė.

Iš viso 150 kv. m ploto bute yra įrengti 4 miegamieji, svetainės ir virtuvės erdvė, 2 sanitariniai mazgai ir sandėlys. Būsto Kauno centre „širdis“ – didelė bendroji erdvė, kurioje daug laiko praleis visi šeimos nariai.

„Plano struktūroje vyrauja simetrija, lakoniškumas, erdvės, išsidėsčiusios aplink laiptinės bloką, tarsi išsuką gyvenimą ratu. Interjero kūrimas prasideda nuo erdvių planavimo ir tai laikau pagrindiniu aspektu“, – sakė S.Kundrotaitė-Savickė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buto interjeras

Architektė bute esančiame „Kauno senamiesčio apartamentuose“ pritaikė subtilias spalvas, kurios duoda toną žmogaus gyvenimui. Kurdama šio būsto interjerą ji siekė atskleisti jo grynumą.

„Pavyzdžiui, bute yra laiptinės blokas, kurio siena yra grubaus monolito, kuris nebuvo kurtas kaip dizaino detalė, bet buto interjere buvo paliktas nedengtas. Taip pat lubos ir grindys – betoninės, dalis inžinerinių tinklų taip pat matomi atvirai. Šaltai, griežtai estetikai jaukumo suteiks apšvietimo sistema, objektai iš natūralių medžiagų – metalo, medžio, akmens, vilnos. 150 kv. m bute absoliučiai visose patalpose yra parinkti vienodi šviestuvai, kurie sudaro tarsi tinklą ant lubų“, – tikino S.Kundrotaitė-Savickė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius