TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Kodėl pavasaris – tinkamiausias metas pirkti baldus?

Sakoma, kad pavasaris – tvarkymosi metas. Tačiau tvarkantis apima ir noras atnaujinti namus, išmesti pavargusius ar pabodusius daiktus, įsigyti ką nors naujo. Portale 15min.lt atliktos apklausos, kurioje dalyvavo daugiau kaip 10 tūkst. skaitytojų, duomenimis, dauguma žmonių baldus linkę įsigyti pavasarį. Šįmet savo baldus atnaujinti planuoja pusė apklaustųjų. 15min kartu su baldų gamintojais organizuoja „Tiksi“ baldų nuolaidų savaitę – virtualią baldų mugę, kurios metu daugybė gamintojų pirkėjų apsisprendimą paspartins viliojančiomis nuolaidomis.
„Tiksi baldų nuolaidų savaitė“
Moteris renkasi naują sofą / 15min nuotr.

Pavasaris – remontų, kraustynių ir naujų baldų metas

15min pardavimų skyriaus komanda, kasdien bendraudama su verslo atstovais, pastebėjo, kad bendrovės turi tiek geidžiamų prekių, tiek gerų pasiūlymų joms įsigyti, tačiau ne visuomet ši informacija pasiekia vartotojus. Todėl nuspręsta kurti naują prekės ženklą „Tiksi“ ir virtualius renginius, kurie padėtų informuoti vartotojus apie gerus pasiūlymus toms prekėms, kurių jiems šiuo metu reikia.

Baldai – brangus pirkinys, apklausos duomenimis 65 proc. lieuvių neskuba jų pirkti iškart todėl, kad kaina jiems yra per aukšta.

„Tiksi baldų nuolaidų savaitės“ informacija bus pateikiama šviežiai įkurtame portale tiksi.lt. Ateityje jame bus skelbiami specialūs įvairių sektorių pasiūlymai ir nuolaidos.

15min kartu su „Diginet LTU“, valdančiu Skelbiu.lt, Aruodas.lt, Autoplius.lt, CVbankas.lt ir kitus populiarius skelbimų portalus, priklauso „Eesti Meedia“ grupei. Skelbimų paieškos duomenys taip pat leidžia gauti informaciją, kurios prekės tam tikru laikotarpiu pirkėjams yra itin aktualios.

Pirmajam virtualiam nuolaidų renginiui nuspręsta pasirinkti baldų sektorių, nes atlikus skaitytojų apklausą, paaiškėjo, kad kas antras vartotojas mielai atnaujintų baldus, jei tik jam būtų pasiūlytos palankios sąlygos. Su šiuo modeliu planuojama plėstis ir į kitus verslo sektorius.

Kovo-balandžio bei spalio-lapkričio mėnesiai yra tas metas, kai, skelbimų portalo skelbiu.lt duomenimis, baldų ieškoma aktyviausiai.

Labiausiai šiuo metu ieškoma virtuvės baldų

Vis tik esame įpratę būti lepinami nuolaidomis – baldus tuomet, kai jų reikia, perka vos 15 proc. skaitytojų. Kita dalis laukia nuolaidų. Baldai – brangus pirkinys, apklausos duomenimis 65 proc. lietuvių neskuba jų pirkti iškart todėl, kad kaina jiems yra per aukšta.

39 proc. skaitytojų svajoja apie naujus virtuvės baldus ir tai yra vieni geidžiamiausių baldų. Trečdalis apklausoje dalyvavusių skaitytojų įsigytų naujus svetainės baldus, beveik penktadalis (18 proc.) – miegamojo.

123RF.com nuotr./Pora renkasi virtuvės baldus
123RF.com nuotr./Pora renkasi virtuvės baldus

Siekdami padėti svajojantiems apie naujus baldus portalas 15min subūrė didžiausius Lietuvos baldų gamintojus ir pardavėjus į virtualią „Tiksi“ baldų nuolaidų savaitę, kurį vyks balandžio 6-14 dienomis.

Vertindami savo ateities planus ir poreikį imti paskolą, 12 proc. apklaustųjų lietuvių nurodė imsiantys nekilnojamojo turto paskolą, 10 proc. – planuojantys skolintis namų remontui, 5 proc. – baldams.

Baldų salonai bei interjero galerijos taip pat pastebi, jog pirkėjų norai ir poreikiai iš tiesų kinta kartu su metų laikais.

„Vasarą veikia kavinės, visi dairosi lauko baldų, rudeniop žmonės pradeda pirkti minkštas sofas ir pledus, žiemą klesti Kalėdų reikalai– dovanos ir baldai naujakuriams. Galime pajusti ir namus įsirenginėjančių žmonių sau nustatytas galutines įsikraustymo datas – iki Velykų arba iki Kalėdų. Pavasaris tikrai irgi yra tas metas, kai nemažai žmonių yra užsibrėžę tikslą kraustytis į savo naujus namus – perkami baldai, šviestuvai, namų aksesuarai. Atšilus orams prasideda ir lauko baldų paieškos“, – sako „Studio sanguinico“ dizainerė ir salono vadovė Elena Kotryna Laurinaitytė.

Remontas ir baldai – vienos iš populiariausių priežasčių skolintis

Kasmetinė specializuoto paskolų banko „Bigbank“ apklausa atskleidė, kad praėjusiais metais beveik trečdalis (30 proc.) lietuvių paskolą ėmė namų remontui, 12 proc. – baldams.

Namų aplinkos gerinimas išliks aktualia tema ir artimiausiu metu. Vertindami savo ateities planus ir poreikį imti paskolą, 12 proc. apklaustųjų lietuvių nurodė imsiantys nekilnojamojo turto paskolą, 10 proc. – planuojantys skolintis namų remontui, 5 proc. – baldams.

123RF.com nuotr./Moteris renkasi baldus
123RF.com nuotr./Moteris renkasi baldus

Remiantis banko „Bigbank“ atliktos apklausos duomenimis, tik daugiau nei ketvirtadalis (27 proc.) namų remontui planuoja skirti nuosavas lėšas.

Apklausa buvo atlikta 2017 metų spalį, apklausus virš tūkstančio gyventojų Lietuvoje. Apklausą atliko rinkos tyrimų kompanija RAIT.

„Bigbank“ suteikia galimybę gauti reikiamų lėšų būsto remontui, įrengimui ir baldams nemokant pradinio įnašo, be turto įkeitimo ir turto vertinimo. Be to, paskolai galioja 60 dienų nemokamo grąžinimo garantija, leidžianti paskolą per šį terminą grąžinti be jokio pabrangimo.

Balandžio 6-14 d. pirmą kartą vyks „Tiksi“ baldų nuolaidų savaitė. Jos metu Lietuvos baldų salonai siūlo vertingas nuolaidas. Tai – geriausias laikas metuose atnaujinti baldus palankiomis sąlygomis. Namus atsinaujinti padeda Bigbank.

Daugiau informacijos – www.tiksi.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius