Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai triumfavo Londone: jų kurtas interjeras pateko tarp geriausių pasaulio darbų

Lietuvių dizaineriai Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis buvo įvertinti viename prestižiškiausių interjero dizaino konkursų pasaulyje „SBID International Design Awards“. Jaunų kūrėjų darbas buvo įtrauktas į geriausių darbų dešimtuką tarp 42 geriausių pasaulio šalių interjero dizaino kompanijų. Lietuviai dalyvavo kategorijoje, kurioje vertinami būstai, kurių įrengimo kaina nesiekė 1 mln. svarų sterlingų.
Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis bei jų kurtas interjeras Gedimino pr.
Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis bei jų kurtas interjeras Gedimino pr. / 15min koliažas/ A.Bielytės ir T.Serket nuotr.

Be to, jų kurto buto interjero „Apartment in Gediminas avenue“ nuotraukos buvo išspausdintos „Global Interior Design“ metų albume.

Interjero „grietinėlės“ konkursas

A.Bielytė 15min pasakojo, kad „SBID International Design Awards“ yra vienas iš svarbiausių ir prestižiškiausių interjero dizaino konkursų pasaulyje.

Konkursą organizuoja Britų ir tarptautinio dizaino bendruomenė (SBID). Jame kasmet dalyvauja kelios dešimtys tūkstančių pasaulio interjero kompanijų ir labai žymių pasaulinio masto vardų. Pavyzdžiui, tarp dalyvių yra tokios bendrovės kaip architektūros karaliene tituluotos Zaha Hadid kompanija, „Dexter Moren“ asociacija, „NBBJ and Ron“ architektai, „Bulthaup“ ir kiti.

„Tokiose bendrovėse paprastai dirba keli šimtai ir daugiau talentingiausių pasaulio architektų bei dizainerių, inžinierių, jos turi atskiras specialistų komandas. Tai labai svarbus interjero dizaino srities pasaulinis metų renginys, nes jo metu atrenkamos pačios geriausios dizaino kompanijos iš penkių žemynų“, – paaiškino ji.

Akvilės Bielytės nuotr./Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis
Akvilės Bielytės nuotr./Akvilė Bielytė ir Edvinas Baltrušaitis

Ne ką mažiau įspūdingai skamba ir projektus vertinantys komisijos nariai. Tai direktoriai iš tokių bendrovių kaip Christian Louboutin Beauté, BBC, National History Museum, Belmond, Walpole, Bentley, Google, AECOM ir kitų.

Tarp finalininkų ir atrinktų projektų yra tokie žinomi projektai kaip: Claridge'ų apartamentai „Claridge’s“ viešbutyje, "Walmart" centrinė būstinė Meksikoje, Jungtinių Arabų Emyratų salė Jungtinėse Tautose Šveicarijoje ir „Nobu Downtown“ restoranas Niujorke ir kt.

„Tapti finalininku – „SBID International Design Awards“, yra labai rimtas profesinis pasiekimas ir įvertinimas, kiekvienas projektas yra vertinamas labai griežtai, kompetentingos ekspertų komisijos“, – džiaugėsi A.Bielytė.

Šiemet apdovanojimų ceremonija, kurioje dalyvavo Akvilė ir Edvinas, vyko įspūdingame „The Dorchester“ viešbutyje Londone.

Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte
Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte

Kruopščiai atrenkami darbai

Lietuvių kurtas buto Gedimino prospekte interjeras pateko į geriausių darbų dešimtuką. A.Bielytė ir E.Baltrušaitis dalyvavo kategorijoje, kurioje vertinami tie būstai, kurių įrengimo vertė yra iki 1 mln. svarų sterlingų.

„Mums tai be galo svarbus laimėjimas, tapti finalininkais, būti įvertintiems ir atrinktiems į dešimtuką tarp 42 geriausių garsių interjero dizaino kompanijų iš viso pasaulio, kurių projektai yra itin aukšto lygio ir žinomi pasaulyje, kuriose dirba po kelis šimtus talentingiausių interjero dizainerių, tai labai rimtas profesinis pasiekimas.

Taip pat svarbu, kad šis projektas yra išspausdintas – „2018 SBID Global Interior Design“, metų albume“, – 15min sakė dizainerė.

Akvilės Bielytės nuotr./„SBID International Design Awards“ apdovanojimų ceremonija
Akvilės Bielytės nuotr./„SBID International Design Awards“ apdovanojimų ceremonija

A.Bielytė pasakojo, kad konkursui pateikti projektai pirmiausia tam tikra sistema vertinami techninės komisijos, kurią sudaro architektai, architektūros ir dizaino universitetų atstovai, inžinieriai, teisininkai, miesto planavimo, gaisrinės saugos specialistai ir buvęs Didžiosios Britanijos architektų sąjungos (RIBA) vadovas.

Į kitą, finalinį, etapą, patenka tik tie darbai, kuriuos atrenka techninė komisija, kurie atitinka gero dizaino principus, šiuolaikinius reikalavimus, yra funkcionalūs ir kartu aukštos estetinės vertės.

Finaliniame etape visose 14 kategorijų išrenkami laimėtojai, teisėjų ir visuomenės balsavimu, kuris atitinkamai sudaro 70 proc. ir 30 proc. galutinio rezultato.

Akvilės Bielytės nuotr./„SBID International Design Awards“ apdovanojimų ceremonija
Akvilės Bielytės nuotr./„SBID International Design Awards“ apdovanojimų ceremonija

Norėjo save išbandyti

„Šis konkursas pirmiausia yra savęs išbandymas ir turimų žinių patikrinimas, kad tai, ką darome tiek metų, yra teisinga, kad tai, ko siekiame ir dėl ko dirbame – turi prasmę ir gali būti įvertinta tarptautiniu mastu.

Antra, mes šiuo projektu labai džiaugiamės, nes pavyko viską įgyvendinti 100 proc. kaip buvome suprojektavę. Buvo panaudota daug nestandartinių sprendimų, kurie buvo įgyvendinti Lietuvoje ir užsienyje, pagal nusiųstus brėžinius, norėjome viską suderinti ir realizuoti iki smulkiausių detalių. Jautėme jog šis darbas galėtų sulaukti gerų įvertinimų ir būti įdomus ne tik Lietuvoje“, – 15min pasakojo ji.

Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte
Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte

Kodėl nusprendė dalyvauti tokiame didžiuliame konkurse? Anot A.Bielytės, šis projektas išsiskyrė tuo, kad jį pavyko realizuoti taip, kaip ir buvo suplanuota.

„Visi likome patenkinti rezultatu, tiek klientas, ties mes patys. Todėl nusprendėme šį projektą pristatyti ir dalyvauti pasauliniame – „2018 SBID International Design Awards“ konkurse“, – tikino pašnekovė.

Įvertinimą pelnė butas Gedimino prospekte

Tokį svarbų įvertinimą A.Bielytei ir E.Baltrušaičiui pelnė projektas sostinės Gedimino prospekte. Dizaineriai įrengė 118 kv. m ploto, dviejų aukštų būstą, skirtą dviejų asmenų šeimai.

„Projektas buvo iš tiesų įvertintas ne tik tarptautinės komisijos, bet taip pat teigiamų atsiliepimų sulaukėme iš pačių konkurso dalyvių, su kuriais teko susipažinti“, – pasakojo A.Bielytė.

Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte
Tanios Serket nuotr./Akvilės Bielytės ir Edvino Baltrušaičio kurtas interjeras Gedimino projekte

Pasak dizainerės, tai – modernios stilistikos interjeras, įrengtas neoklasicistinio architektūros stiliaus pastate.

„Nuo pat pradžių stengėmės išsaugoti autentišką pastato dalį ir ją integruoti į moderniai kuriamą erdvę. Pirmiausia buvo perplanuota šio buto 59 kv. m stačiakampės formos pirmo aukšto erdvė, naujai suprojektuotas antras aukštas – perdanga su laiptais. Antro aukšto grindyse, virš svetainės zonos, buvo įrengtas švieslangis, per kurį patenka tiesioginė, natūrali šviesa, krintanti mansardos stoglangių. Įrengus naują perdangą, erdvės kvadratūra išaugo dvigubai – iki 118 kv. metrų“, – aiškino dizainerė.

A.Bielytė teigimu, pagrindinis uždavinys kuriant šį interjerą buvo išsaugoti autentiško plytų mūro sienas, integruojant jas į šiuolaikinės paskirties interjerą.

„Dauguma planavimo sprendimų buvo kuriami atsižvelgiant į netradicinius užsakovo pageidavimus, todėl visi baldai bei kai kurie aksesuarai buvo kruopščiai atrinkti arba projektuoti individualiai, gaminti užsienyje ir Lietuvoje“, – pasakojo dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius